Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Δικομματικές οι ευθύνες για το πρόβλημα

Ολοι έχουν δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία τόνισε στη Βουλή ο Α. Σκυλλάκος.

Ετοιμο σχεδόν είναι το Προεδρικό Διάταγμα για το θέμα των συμβασιούχων και τις επόμενες μέρες θα σταλεί για γνωμοδότηση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και μετά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Π. Παυλόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου. Είπε ότι με το ΠΔ γίνεται λόγος για τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων εκείνων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οσο δε για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα είπε ότι οι ρυθμίσεις για αυτούς θα είναι ευνοϊκότερες από ό,τι για το Δημόσιο, αφού εκεί δεν υπάρχει το εμπόδιο του Συντάγματος, το οποίο καλύπτει μόνο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Απαντώντας για το θέμα της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων είπε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχες θέσεις και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καν καταγραφή για το ποιοι είναι εκείνοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Με τους συμβασιούχους υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα και οφείλεται στην πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, τόνισε στην τοποθέτησή του ο Αντ. Σκυλλάκος. Η άποψή μας, είπε, είναι ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία και ότι πρέπει να μετατραπεί η σχέση εργασίας τους σε αορίστου χρόνου και αυτοί που ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα θα πρέπει να αποκτήσουν την ιδιότητα του μόνιμου δημόσιου υπάλληλου.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, συνέχισε ο βουλευτής έχουν σοβαρές ευθύνες, αφού από κοινού ψήφισαν στο Σύνταγμα τη σχετική διάταξη και υπάρχει πλέον περίπτωση το Συμβούλιο Επικρατείας να ακυρώσει τις όποιες ρυθμίσεις. Πρόσθεσε, επίσης, ότι με τις προϋποθέσεις που μπαίνουν με το ΠΔ θα υπάρξει τελικά τακτοποίηση ενός πολύ μικρού μέρους των συμβασιούχων, ενώ μένει ανοιχτό το θέμα για τους απασχολούμενους στις ΔΕΚΟ. Υπάρχουν, κατέληξε, και οι λεγόμενοι εποχιακοί που καλύπτουν όμως πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως για παράδειγμα αυτοί της Δασικής Υπηρεσίας, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αναδασώσεις όλο το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ