Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απ' τ' αυτί και στον χωροφύλαξ!

Αυταρχικές και τρομοκρατικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών ανακαλούν οι εργοδότες και η κυβερνητική και δικαστική εξουσία! Ετσι, χτες κλήθηκε σε απολογία, μετά από εισαγγελική πρόσκληση, στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης ο Δημήτρης Φακίτσας, πρόσφατα απολυμένος από το σούπερ - μάρκετ «Κοκώσης ΑΕΓΕ», γιατί το περασμένο Σάββατο συμμετείχε σε κινητοποίηση που έκανε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έξω από το σούπερ - μάρκετ στην Ηλιούπολη, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης!

Στο Αστυνομικό Τμήμα, ο υποδιοικητής Αντ. Αγγελόπουλος τον ενημέρωσε ότι υπάρχει εισαγγελικό έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται ότι «μαζεύτηκε με φίλους του» έξω από το κατάστημα, δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία του καταστήματος. Αφού τον ρώτησε αν θα το ξανακάνει, τον απείλησε ότι την επόμενη φορά θα τον συλλάβει!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πέτρος Βαμβακάς, δήλωσε: «Οδηγούμαστε μέρα με τη μέρα πίσω στη δεκαετία του 1970. Ολες οι νομοθετικές ρυθμίσεις, όλες οι αποφάσεις της Ευρώπης και οι ελληνικές εκφράζονται πλέον καθημερινά στους χώρους δουλιάς. Το στοιχειώδες δικαίωμα του εργαζόμενου να διαμαρτυρηθεί συλλογικά με το σωματείο του θεωρείται από τις εισαγγελικές αρχές ζήτημα προς διερεύνηση και πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά θα υπάρξει σύλληψη. Απαιτούμε κατηγορηματικά να σταματήσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση αυτόν τον απαράδεκτο αυταρχισμό. Δηλώνουμε ότι μαζί με το ταξικό αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα και ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς δε θα αφήσουμε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των δικαιωμάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ