Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αφετηρία για πιο αποφασιστική ανάπτυξη της ταξικής πάλης

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2004

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟΥ ΙΡΑΚ, ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΤΗΣ ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
  • ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ - ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη της Ελλάδας, Ελληνες και αλλοδαπούς εργάτες και εργάτριες, να κάνουν τη φετινή Πρωτομαγιά αφετηρία για πιο αποφασιστική ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Για να προωθηθεί η συμμαχία των εργατών με τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, η μόνη που δίνει προοπτική στις λαϊκές δυνάμεις και την ικανότητα να αντεπιτεθούν κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Να αντιταχθούν στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που κωλυσιεργούν στις διαπραγματεύσεις για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ πρόκειται να υπογράψουν τη συνέχιση της φτώχειας και της λιτότητας, στο όνομα της ΟΝΕ. Να διεκδικήσουν άμεσα οι εργαζόμενοι μισθούς και συντάξεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Η ΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες της λαϊκής οικογένειας, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ, και η εκλογική, θα δώσει νέα πνοή στο ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης, στην αντίσταση και απειθαρχία στις επιλογές της ΕΕ. Θα είναι συμβολή στο διεθνή αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και θα αναδείξει περισσότερο το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο. Ο ιμπεριαλισμός είναι δυνατός, όταν είναι οι λαοί αδύναμοι. Να πούμε «όχι» στην ευρωϋποταγή και στην ευρωσυναίνεση, που φοράει το μανδύα της «ανανέωσης».

Σήμερα υπάρχει αρκετή πείρα, γίνεται πιο φανερός ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ. Σε όλες τις χώρες - μέλη της, αφαιρούνται κατακτήσεις, δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα. Η ΕΕ δυναμώνει την καταστολή και τη στρατιωτικοποίηση, επιτίθεται κατά των λαών. Μοιράζει αγορές και σφαίρες επιρροής σε ένα σκληρό ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ για κυριαρχία.

Ο ΕΥΡΩμονόδρομος και ο ΝΑΤΟμονόδρομος είναι της πλουτοκρατίας. Να ανοίξουμε το δρόμο που συμφέρει τους λαούς. Η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη. Ο ρεαλιστικός στόχος μας είναι η Ευρώπη της ειρήνης, των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού.

ΑΘΗΝΑ 29/4/2004

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ