Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με το ΠΑΜΕ των αγώνων και αυτή την Πρωτομαγιά

Η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπά στον παλμό της Πρωτομαγιάς. Οι ταξικές δυνάμεις, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μαζικά, αγωνιστικά κατεβαίνουν στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις, βάζουν τη δική τους ταξική σφραγίδα και σε αυτόν το γιορτασμό. Σε όλη την Ελλάδα, στις πρωτεύουσες των νομών και σε άλλες μεγάλες πόλεις, με διαδηλώσεις και πορείες, με πλήθος εκδηλώσεων, τιμούν τους νεκρούς της εργατικής τάξης, επιθεωρούν και ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, δυναμώνουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Δυναμώνουν την πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική «νέα τάξη πραγμάτων», στην εκμετάλλευση και το ρατσισμό.

Σήμερα μπροστά στην αχαλίνωτη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι ήσυχος. Κανένας λαός δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής. Η κατοχή του Ιράκ, οι σφαγές των Παλαιστινίων, οι ξεδιάντροπες απόπειρες να διχοτομηθεί η μαρτυρική Κύπρος, οι απειλές κατά της σοσιαλιστικής Κούβας πρέπει να πάρουν απάντηση. Ο μαζικός συντονισμένος αγώνας των λαών και όλων των εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους. Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι.

Η εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία επιβεβαιώνει ότι οι επιταγές του κεφαλαίου θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται. Η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ δε σταματά με την κυβερνητική εναλλαγή. Καμιά προσδοκία δεν πρέπει να υπάρχει από την κυβέρνηση της ΝΔ. Με την υψηλή εποπτεία της ΕΕ, η επίθεση του κεφαλαίου στις κατακτήσεις και στα εργατικά δικαιώματα θα ενταθεί.

Για την εργατική τάξη ένας δρόμος μένει ανοιχτός. Ο δρόμος της συσπείρωσης, της αντίστασης και του αγώνα. Το ΠΑΜΕ με εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων, με πίστη στον αναντικατάστατο ρόλο της ταξικής πάλης, αντιπαλεύει τους ευρωμονόδρομους της υποταγής. Καλεί τους εργαζόμενους να απειθαρχήσουν στις αποφάσεις της ΕΕ, να ανατρέψουν το οικοδόμημα του μεγάλου κεφαλαίου. Με τον συντονισμένο αγώνα, η εργατική τάξη και ο λαός μας μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς, να ανοίξει το δρόμο για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, για μια πατρίδα της προκοπής, που οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στηριγμένα στη δική τους εξουσία, θα καρπώνονται τον πλούτο που δημιουργούν.

Μπροστά στην ιστορική αυτή μέρα, το ΠΑΜΕ οξύνει την αντιπαράθεση στην πολιτική του κεφαλαίου και του ΣΕΒ. Παλεύει σταθερά ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές του δικομματισμού, απορρίπτει την προσπάθεια υπονόμευσης και κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κατεβαίνει στις συγκεντρώσεις, διεκδικώντας 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, 44 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, κατώτερη σύνταξη στα 880 ευρώ. Απαιτεί τώρα πλήρη σταθερή εργασία για όλους, με γνήσιο 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.

Οι ταξικές δυνάμεις, με την πολύτιμη ιστορική τους πείρα, κρατούν ανοιχτό το μέτωπο ενάντια στις θεωρίες του «κοινωνικού εταιρισμού», της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού, που καλλιεργούν οι ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ αποδεικνύει και αυτή την Πρωτομαγιά ότι παραμένει δεσμευμένο στην ταξική ενότητα. Στην ενότητα που ενισχύει τους αγώνες της εργατιάς, ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Γι' αυτό και οι ΠΑΜίτες με καθαρό πρόσωπο κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις και σφίγγουν το χέρι της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ