Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητικά και αποφασιστικά για ταξική Πρωτομαγιά

Με τις μηχανές στο φουλ και χωρίς σταματημό, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν αποφασιστικά, μέχρι την τελευταία στιγμή, τη μάχη για το γιορτασμό της ταξικής, αγωνιστικής, διεθνιστικής, αντιιμπεριαλιστικής φετινής Πρωτομαγιάς. Χωρίς να αφήνουν λεπτό να πάει χαμένο, αλωνίζουν στους χώρους δουλιάς και τις εργατογειτονιές. Με εκδηλώσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις και εξορμήσεις εκεί που μοχθεί και ζει η εργατική τάξη απλώνουν το μήνυμα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Καλούν τους πάντες να συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), στις 10.30 το πρωί και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την αμερικανική πρεσβεία.

Να βρεθούν όλοι μαζί κάτω από τα πανό του ΠΑΜΕ και με τα συνθήματά τους να προβάλουν τα αιτήματα για: 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, 880 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πλήρη και σταθερή εργασία, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Εκδηλώσεις σήμερα για την Πρωτομαγιά

- Στις 6.30 μ.μ. σήμερα στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στα γραφεία του. Το πρωί επίσης σήμερα θα γίνουν εκδηλώσεις με στάση εργασίας στα εργοτάξια.

- Πανελλαδική στάση εργασίας έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, προκειμένου να διοργανωθούν εκδηλώσεις στους χώρους δουλιάς.

- Δίωρη στάση εργασίας θα γίνει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του αγωνιστή του κλάδου Στέλιου Μπουντούκη. Επίσης, θα γίνει 2ωρη στάση εργασίας στον «Παπουτσάνη» και μιας ώρας στη «Μινέρβα».

- Εκδήλωση - συζήτηση για την εργατική Πρωτομαγιά στα Ανω Λιόσια στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, διοργανώνουν σωματεία της περιοχής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και η επιτροπή νέων του ΠΑΜΕ.

- Τους εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα Ολυμπιακά έργα θα τιμήσει ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας Νίκαιας, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια. Εξάλλου, με συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας θα γιορτάσει ο Δήμος την Εργατική Πρωτομαγιά το Σάββατο, 1η Μάη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ανάληψης.

Κατάθεση στεφάνων

Στο Πολυτεχνείο και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής θα καταθέσουν στεφάνια το Σάββατο, 1η Μάη, συνδικαλιστές ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ. Οι συνδικαλιστές θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί από τα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στην πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org