Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απόφαση του ΔΣ Καλλιθέας

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα: Να επιμείνει στην ανάγκη της μετονομασίας του Μουσείου σε Μουσείο Τύπου της ΕΑΜικής Αντίστασης και δεύτερο να επανεξετάσει τις σχετικές μελέτες σε συνεργασία με τις αντιστασιακές οργανώσεις.

1. Να προτείνει στο ΥΠΠΟ τη μετονομασία του Μουσείου του Τυπογραφείου του ΕΑΜ επί της οδού Σκρα 31 σε "Μουσείο Τύπου της ΕΑΜικής Αντίστασης".

2. Να αναστείλει τη διαδικασία προώθησης των μελετών για την κατασκευή των προαναφερόμενου μουσείου μέχρις ότου ο Δήμος Καλλιθέας και οι οργανώσεις της ΕΑΜικής Αντίστασης διατυπώσουν κοινή πρόταση επί αυτών.

3. Για το σκοπό αυτό συγκροτεί ειδική επιτροπή μελέτης, στην οποία προσκαλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της διοίκησης του Δήμου, των δημοτικών παρατάξεων, των οργανώσεων της ΕΑΜικής Αντίστασης, καθώς και των οικείων των πρωτεργατών του Τυπογραφείου του ΕΑΜ.

4. Για τη διαμόρφωση της τελικής θέσης του Δήμου εκτός των μελετών για την κατασκευή του μουσείου ως ιδιαιτέρως βαρύνουσα θεωρείται η άποψη, την οποία θα διατυπώσουν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων της ΕΑΜικής Αντίστασης.

5. Να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για την προώθηση των θέσεων που θα διατυπωθούν επί των μελετών στα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ