Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πόλωση με «προβλέψεις»

Τις «προβλέψεις» γνωστών ξένων εντύπων, μετά τα γκάλοπ, επικαλείται η Ρηγίλλης, προκειμένου να δείξει ότι η εκλογική νίκη της είναι περίπου «νομοτέλεια», ενισχύοντας και με αυτόν τον τρόπο τη δικομματική πόλωση.

Η Ρηγίλλης έσπευσε χτες να διακινήσει τη «νικηφόρα» εκτίμηση που περιλαμβάνεται στην ετήσια έκδοση του «Εκόνομιστ» για το 2004, ως μία ακόμα ένδειξη πως στους ευρωπαϊκούς κύκλους έχει προεξοφληθεί ήττα του Σημίτη και νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Στην ετήσια έκδοση «ο κόσμος το 2004» του παραπάνω βρετανικού εντύπου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «ο χρόνος τελειώνει για τον Κ. Σημίτη». Στις εκλογές που «θα γίνουν την άνοιξη το κόμμα του Κ. Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ (βρίσκεται στην εξουσία τα 19 από τα 22 τελευταία χρόνια) κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει, αν και με μικρή διαφορά». Οι ψηφοφόροι, επισημαίνει, έχουν κουραστεί λόγω της υψηλής ανεργίας και της ατμόσφαιρας διαφθοράς. «Το κόμμα της ΝΔ, του οποίου ηγείται ο Κ. Καραμανλής, θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση». Παρόμοια πρόβλεψη είχε γίνει πριν από λίγες μέρες και από τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προβολή της συμμετοχής του Κ. Καραμανλή σε σύσκεψη του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την ερχόμενη βδομάδα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Παρ' όλο που πρόκειται για μια συνάντηση που γίνεται πριν από κάθε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο πρόεδρος της ΝΔ συμμετέχει με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, αυτή τη φορά επιχειρείται να δοθεί ιδιαίτερη σημασία βαφτίζοντάς την «εσωκομματική» σύσκεψη «γεύμα των πρωθυπουργών», επειδή θα συμμετέχουν μια σειρά κεντροδεξιοί πρωθυπουργοί από τα κράτη -μέλη της ΕΕ.

Προς δόξαν των διακηρύξεων του προέδρου της ΝΔ περί «κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών» και «κυβέρνησης όλων των Ελλήνων», ο Μιχ. Λιάπης μιλώντας χτες σε κομματική συγκέντρωση στο Περιστέρι, δε δίστασε να καυχηθεί ότι «η Δεξιά ήταν η παράταξη που λύτρωσε την Ελλάδα από τον κομμουνιστικό κίνδυνο»!

Στο μεταξύ, στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ θα οριστεί η επιτροπή εκλογικού αγώνα, επικεφαλής της οποίας, πιθανότατα, θα τεθεί ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής. Παράλληλα εντείνονται οι διεργασίες για να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες, μετά τη διαπίστωση ότι «καθυστερούν» σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις σε περίπτωση «αιφνιδιαστικών» εκλογών, πιθανόν στις αρχές του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ