Τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ πρότεινε ο διοικητής του ΙΚΑ, Μ. Νεκτάριος, μιλώντας στη διάρκεια πρόσφατου συνεδρίου του «Φόρουμ για τις πολιτικές υγείας» με θέμα: «ΕΣΥ, 20 χρόνια μετά». Με τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ τα νοσοκομεία τίθενται εκτός Δημοσίου, ενώ οι εργαζόμενοι διασφαλίζονται, όπως στον ΟΤΕ υποστήριξε ο Μ. Νεκτάριος.
Και πριν «αλέκτορα φωνήσαι τρις» ήρθε ο, διορισμένος από την κυβέρνηση, διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Λευτ. Αντωνακόπουλος - και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ - να επιβεβαιώσει το εντελώς αντίθετο: Δηλαδή, την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους που συνεπάγονται τέτοιου είδους ρυθμίσεις.
Μιλώντας, λοιπόν, σε συνέδριο της Morgan Stanley στη Βαρκελώνη ο Λευτ. Αντωνακόπουλος είπε ότι σχεδιάζει την απόλυση 4.000 εργαζομένων που αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού του ΟΤΕ. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο Λευτ. Αντωνακόπουλος είναι να «περιοριστεί το κόστος και να αντιμετωπιστούν οι απώλειες από τη συρρίκνωση του μεριδίου (σ.σ. του ΟΤΕ) στην ελληνική αγορά», όπως ανέφεραν τηλεγραφήματα πρακτορείων.
Μετά απ' όλ' αυτά, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει προεκλογικό φλάμπουρο τις ανάλογες προτάσεις, για να κατατροπώσει την επάρατο Δεξιά απ' τα ...δεξιά.