Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ
Να «τουμπάρουμε» τους συσχετισμούς παντού!

Ιδιαίτερη και εκτενή αναφορά στην επικείμενη εκλογική μάχη έκανε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση της ΚΟ Εμποροϋπαλλήλων της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ, που ήταν αφιερωμένη στα 85 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος και πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Ο Γ. Μαυρίκος χαρακτήρισε τις εκλογές «σοβαρή και σύνθετη ιδεολογική και πολιτική μάχη», ενώ σχετικά με τα κριτήρια ψήφου τόνισε πως αυτά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καθοριστούν από τις δικομματικές κορόνες, τις προεκλογικές υποσχέσεις και την αριστερούτσικη φρασεολογία της ηγεσίας του ΣΥΝ. «Κριτήριο ψήφου - υπογράμμισε - για τον εργάτη, τον υπάλληλο, τη νεολαία πρέπει να είναι: Η ίδια τους η πείρα από την καθημερινή τους ζωή. Ποιοι ήταν μαζί του, ποιοι απέναντί του, π.χ., στις μάχες για το Ασφαλιστικό, το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία, στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις».

Ο ομιλητής σημείωσε επιπρόσθετα πως οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν τη στάση και την πρακτική των πολιτικών δυνάμεων μέσα στο ίδιο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αφού «η εργατική τάξη δεν υποφέρει μονάχα εξαιτίας της επιθετικότητας του κεφαλαίου, της πολιτικής των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βασανίζεται και γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ κρατούν αιχμάλωτο, υποταγμένο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας. Υποφέρει γιατί οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων σέρνουν τα συνδικάτα στη μέγκενη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του πολυεθνικού κεφαλαίου».

Συμπλήρωσε ακόμα πως οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν και από την ανάγκη να «τουμπάρουμε τους συσχετισμούς, σε όλα τα επίπεδα, να δένεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ με την αναγκαιότητα του κοινωνικοπολιτικού μετώπου, με το οποίο η εργατική τάξη θα διεκδικήσει τη δική της εξουσία».

Καταλήγοντας ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε την ανάγκη η εκλογική μάχη να δοθεί με προσήλωση σε στόχους όπως την ιδεολογική, πολιτική, εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, την όξυνση της ταξικής πάλης, τον επαναπατρισμό στην ανοιχτή αγκαλιά του Κόμματος όσων για διάφορους λόγους αποτραβήχτηκαν προσωρινά από κοντά του, τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων και κύρια της εργατικής νεολαίας, το χτύπημα της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, του ραγιαδισμού που σπέρνουν οι οπορτουνιστές, τη συγκέντρωση δυνάμεων για το Μέτωπο, την αποκάλυψη των κεντροαριστερών - κεντροδεξιών αναχωμάτων.

Ενώ, τέλος, αναφερόμενος στο τι θα κερδίσει ο εργαζόμενος ψηφίζοντας ΚΚΕ επισήμανε: «Θα έχει ο λαός ισχυρό αποκούμπι. Δε θα μετανιώσει για την επιλογή του. Θα δυναμώσει το λαϊκό αντίβαρο. Θα φυσήξει άνεμος αισιοδοξίας και ανάτασης. Θα δυναμώσουν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις, θα φανούν νέες προοπτικές. Θα δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα. Θα ξεδιπλώνεται η λαϊκή αντεπίθεση από καλύτερες θέσεις. Θα ενισχυθεί η ανάπτυξη ενωτικών ταξικών αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ