Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι μεσάζοντες...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ ή ...Τόμας «Ντίλερ» (πωλητής); Οταν δημοσιεύονται επιστολές του, όπου προτείνει οπλικά συστήματα συγκεκριμένων εταιριών στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας, μάλλον έχουμε δικαίωμα να του παραποιήσουμε το επώνυμο του Αμερικανού πρέσβη.

Βεβαίως, δε μας είχε πληροφορήσει το υπουργείο Αμυνας ότι έχει τέτοιου είδους αλληλογραφία. Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται, υπάρχει και τούτο, που σημαίνει ότι η αμερικανική πρεσβεία όπως και διάφορα άλλα τέτοια κέντρα έχουν ...πάρει το θάρρος να κάνουν τέτοιες επαφές.

Οχι πως είχαμε καμιά αμφιβολία, φυσικά. Μιλάμε για δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ (δηλαδή τρισεκατομμύρια δραχμές) που δαπανώνται για αγορές όπλων (τα οποία μόνο με την εθνική μας άμυνα δεν έχουν σχέση, έτσι και αλλιώς). Δεν ήταν δυνατό να μείνουν αδιάφοροι αυτοί που εμπορεύονται τον πόλεμο με τεράστια υπερκέρδη.

Οσο για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που φρόντισε να δοθεί η δημοσιότητα στην επιστολή, αυτό που σίγουρα μπορεί να επισημάνει κανείς είναι ότι οι εταιρίες εξοπλισμών έχουν σαφώς ...μακριά πλοκάμια. Τόσο μακριά, που μπορούν να «αγκαλιάσουν» και χώρους εκτός κυβέρνησης. Και τούτο, γιατί μόνον όσα σημειώνουμε παραπάνω δεν ήθελε να αναδείξει με την ενέργειά του ο βουλευτής της ΝΔ.

ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ οικονομία στις μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ πρότεινε χτες στους διοικητές του ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Η είδηση σ' αυτό είναι μάλλον το ότι υπάρχουν ακόμη μη εισηγμένες (δηλαδή μη ιδιωτικοποιημένες) ΔΕΚΟ.

Υποθέτουμε ότι το «γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Οικονομίας, τους επιφυλάσσει άμεσα ένα ανάλογο μέλλον. Οπότε φροντίζει και για το 2004 να τις κρατά σε οικονομική ευταξία.

ΑΡΑΓΕ, μιλούν σοβαρά ή του τα λένε, επειδή τους πληρώνει; Γι' αυτούς τους επικοινωνιολόγους μιλάμε, που εκτίμησαν ότι το ...ισχυρό προεκλογικό χαρτί του ΠΑΣΟΚ είναι η παρουσία και η προσωπικότητα του Κώστα Σημίτη.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οχι τίποτε άλλο, μα είμαστε μια χώρα που έχει γνωρίσει τα τελευταία 50 χρόνια πολλές και διάφορες προσωπικότητες. Οπότε ο Ελληνας έχει ένα στοιχειώδες κριτήριο για να αποδίδει τέτοιους χαρακτηρισμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταυτισμένοι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου...(2009-03-10 00:00:00.0)
Τα... γριπιασμένα(2006-01-13 00:00:00.0)
Μυστήριο με τα νέα «στρατηγικά όπλα»(2004-02-22 00:00:00.0)
«ΙΕΚ»... Μίλερ!(2002-11-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-06-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ