Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Ανοίγουμε συζήτηση με τους νέους για το σήμερα

Σε εκδήλωση, αφιερωμένη στα 35 χρόνια της ΚΝΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης, μίλησε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Ο Θέμης Γκιώνης
Ο Θέμης Γκιώνης
Με σύνθημα «35 χρόνια ΚΝΕ, στο πλευρό του ΚΚΕ, στον αγώνα για το σοσιαλισμό», απάντησαν οι νέοι της ΚΝΕ και πολλοί φοιτητές και σπουδαστές στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες στη 1 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηρακλείου, με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμη Γκιώνη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΝΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ, Μιχάλης Κρόκος, τονίζοντας ότι «η ΚΝΕ, με 35 χρόνια δράση και ζωή στο πλάι του ΚΚΕ έρχεται να συμβάλει στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της ρήξης και ανατροπής του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού και στην οικοδόμηση ενός ριζικά νέου, του σοσιαλισμού».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Θέμης Γκιώνης και αναφερόμενος στο γιορτασμό των 35 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ, τόνισε ότι οι εκδηλώσεις που γίνονται δε θέλουμε να έχουν επετειακό χαρακτήρα.

Βέβαια - σημείωσε - θέλουμε η νεολαία να γνωρίσει την ιστορία της ΚΝΕ, που στο πλευρό του Κόμματος, από το 1968 που ιδρύθηκε, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων της νεολαίας, πρωτοστάτησε και καθοδήγησε πολλές φορές τους αγώνες της νεολαίας. Κύρια όμως αυτό που επιδιώκουμε είναι να ανοίξουμε συζήτηση με τους νέους για το σήμερα. Αξιοποιώντας την ιστορική πείρα του κινήματος της νεολαίας στη χώρα μας, να απαντήσουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και τελικά να την αλλάξουμε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της νεολαίας, αλλά και συνολικά του λαού, ο Γραμματέας της ΚΝΕ υπογράμμισε ότι η λύση τους βρίσκεται στον βασικό πυρήνα του προβλήματος, στο ποιος δηλαδή κάνει κουμάντο. «Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και αν δεν πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και τα λαϊκά συμφέροντα, λύση δεν μπορεί να υπάρξει».

«Ετσι λοιπόν πιστεύουμε ότι ουσιαστική λύση θα δοθεί στο σοσιαλισμό που σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρος και αναγκαίος, με βάση τις εξελίξεις που έχουμε. Για μας ο σοσιαλισμός δεν είναι απλά ένα όραμα, αλλά ο σκοπός της πάλης και της δράσης μας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Θέμης Γκιώνης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι για την ΚΝΕ έχει μεγάλη σημασία μέσα από τους αγώνες που αναπτύσσονται στη νεολαία να δημιουργεί προϋποθέσεις και να πείθει καθημερινά ακόμα περισσότερους νέους ότι δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στη διεκδίκηση άμεσων λύσεων, αλλά πρέπει να διεκδικήσουν βαθιές αλλαγές που θα δώσουν λύσεις εξ ολοκλήρου στις ανάγκες της.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γραμματέας της ΚΝΕ, τόνισε ότι «η πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε σχέση με τη δημιουργία του λαϊκού Μετώπου για λαϊκή οικονομία, λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό, μπορεί να εμπνεύσει μεγάλα κομμάτια της νεολαίας που μπορούν και πρέπει να συστρατευτούν μαζί μας, γιατί αντικειμενικά η νεολαία έχει συμφέρον να συστρατευτεί με την πρόταση του Κόμματος, αν θέλει να ικανοποιήσει τις ανάγκες της. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος της σύγκρουσης και της ρήξης με αυτή την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ