Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Γρηγοριάδης Κώστας

Τον τερματισμό του αμερικανικού οικονομικού εμπάργκο σε βάρος της Κούβας ζήτησε, με προχτεσινή απόφασή της, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μια απόφαση, που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, αφού υπέρ ψήφισαν 179 χώρες, έναντι μόνο τριών που τάχθηκαν κατά (ΗΠΑ, Ισραήλ, Νησιά Μάρσαλ) και δύο που απείχαν. Και δεν είναι μόνον αυτό. Η προαναφερόμενη απόφαση είναι η δωδέκατη στη σειρά σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Επί δώδεκα συνεχή χρόνια, η Συνέλευση όλων των χωρών του πλανήτη καταδικάζει με συντριπτική πλειοψηφία το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ, αλλά οι τελευταίες συνεχίζουν και, μάλιστα, κλιμακώνουν τις προκλήσεις και την επιθετικότητά τους.

Το ίδιο, βέβαια, θα γίνει και τώρα. Αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση του Αμερικανού αντιπροσώπου στον ΟΗΕ: «Η καλύτερη μέρα για την Κούβα θα είναι, όταν ο λαός της δώσει τέλος στο φαύλο κομμουνιστικό δικτατορικό καθεστώς του (προέδρου) Κάστρο και του πει "Αστα λα βίστα, μπέιμπι" (στο επανιδείν, μωρό μου)».

Μόνον, που τόσο αυτός, όσο και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οχι μόνο τον κουβανικό λαό, αλλά και τους λαούς όλου του κόσμου, που βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ