Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ «ΟΔΗΓΟ» ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ

ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ! «Οι επερχόμενες δημοσκοπήσεις αγχώνουν την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, καθώς τα αποτελέσματά τους δε δείχνουν να αλλάζουν, διατηρώντας αμείωτη τη διαφορά των 7-7,5 μονάδων από την επερχόμενη ΝΔ και τα ποιοτικά στοιχεία παραμένουν το ίδιο δυσμενή για το ΠΑΣΟΚ. Χτες, στη Χ. Τρικούπη, δημοσκοπιστές και επικοινωνιολόγοι παρουσίασαν σε όλους τους υπουργούς τα ευρήματα δημοσκοπήσεων και ποιοτικών ερευνών, από τις οποίες προκύπτει ότι οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ πηγάζουν κατά βάση από τη μετατόπιση ψηφοφόρων με κεντροδεξιό προφίλ προς τη ΝΔ». («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)

ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ...«Απογοητευτικά είναι για το ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα των ποιοτικών ερευνών που παρουσιάστηκαν χθες σε σύσκεψη στη Χαρ. Τρικούπη. Το 7,5% των ψηφοφόρων του μετακινείται προς τη ΝΔ και το 3% προς την Αριστερά, ενώ οι αναποφάσιστοι επιλέγουν με βάση την ψυχολογία του νικητή. Νέο γκάλοπ που αναμένεται αύριο δίνει διαφορά 7,5 μονάδων υπέρ της ΝΔ» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»)

ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ...«Πλήρης αβεβαιότητα επικρατεί στο εκλογικό σώμα. Ενας στους τέσσερις ψηφοφόρους εμφανίζεται αναποφάσιστος -και αυτό ίσως είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα... Τα δυσοίωνα για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι το 7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000 του γυρίζει την πλάτη και στρέφεται προς τη Νέα Δημοκρατία. Κι ένα άλλο 3% στρέφεται προς τα κόμματα της Αριστεράς, κυρίως προς τον Συνασπισμό και το ΔΗΚΚΙ. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτό το 7% που μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία δε δείχνει καμία διάθεση να επαναπατριστεί». (Γ. Παπαχρήστος - «ΝΕΑ»)

ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ!«"Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να φύγει, πρέπει να αλλάξει». Αυτό είναι το συμπέρασμα των δύο ποιοτικών ερευνών που παρουσιάστηκαν χθες στα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος και το οποίο θεωρείται ως προϋπόθεση ώστε να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ η πλειοψηφία όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δηλώνουν μετακινούμενοι προς τη Νέα Δημοκρατία και την Αριστερά».(Β. Σκουρής - «ΕΘΝΟΣ»)

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: «"Η οικονομία δεν αποτελεί το ισχυρότερο χαρτί του ΠΑΣΟΚ» αποφάνθηκαν τελικά οι επικοινωνιολόγοι του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι παρουσίασαν χθες σε κυβερνητικά στελέχη και μέλη του Ε.Γ. μια ενδιαφέρουσα ποιοτική έρευνα για τα θέματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους... Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις «το μοναδικό ισχυρό χαρτί που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Κίνημα ακούει στο όνομα Κώστας Σημίτης». («ΒΗΜΑ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ