Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Να δυναμώσουμε το φιλειρηνικό κίνημα

Μπροστά στην οξυμένη ιμπεριαλιστική επίθεση η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ανασυντάσσεται. Μαζί της και η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η οποία πραγματοποίησε χτες την παμπειραϊκή της συνδιάσκεψη ενόψει του 14ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ, που θα γίνει στις 14 και 15 Νοέμβρη στο Δημαρχείο της Νίκαιας.

Με την πεποίθηση ότι το παγκόσμιο κίνημα της ειρήνης δυναμώνει την πάλη του ενάντια στο ιμπεριαλιστικό μέτωπο, τα μέλη της ΠΕΔΥΕ επισήμαναν την ανάγκη της παραπέρα ανάπτυξης του κινήματος στον ευρύτερο χώρο του Πειραιά και της ανάδειξή του σαν βασικού αγωνιστικού πόλου συσπείρωσης του λαού της περιοχής ενάντια στον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Την ανάγκη επίσης συσπείρωσης γύρω από το κίνημα νέων δυνάμεων, γυναικών, νεολαίας, εργαζομένων, με στόχο τη δημιουργία ενός πλατιού, αντιπολεμικού και φιλειρηνικού μετώπου.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν την ανάγκη, ταυτόχρονα, να αποκαλυφθεί ο ρόλος των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στην πάλη των λαών όλου του κόσμου κατά του ιμπεριαλισμού. Ενώ, δεν παρέλειψαν να σημειώσουν πως, την ίδια στιγμή γίνεται ένας ακόμα άγριος πόλεμος σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η ελληνική κυβέρνηση εναρμονίζεται πλήρως με την πολιτική των ιμπεριαλιστών. Μπροστά στην κρίσιμη αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται, όλος ο λαός πρέπει να ενδυναμώσει τον αγώνα του και να ενταχθεί στις Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, τονίστηκε.

«Οι στιγμές για τη διεθνή ειρήνη είναι κρίσιμες», επισήμανε, χαρακτηριστικά, ο Τάκης Παπανικολάου, πρόεδρος της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σημειώνοντας πως «οι ιμπεριαλιστές δε διστάζουν να επεμβαίνουν στα διάφορα μήκη και πλάτη της Γης προσπαθώντας να καθυποτάξουν τους λαούς. Ομως οι αγωνιστές της ειρήνης αντιστέκονται και καλούν τους λαούς να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ειρήνη».

Από την πλευρά του ο Στάθης Παπακωνσταντίνου, γραμματέας της ΠΕΔΥΕ, τόνισε ότι η αντίσταση του ιρακινού λαού δείχνει ότι οι λαοί μπορούν και ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Επιβάλλεται λοιπόν, να τον πολεμάμε με όποιο τρόπο μπορούμε». Παράλληλα επισήμανε σαν ενθαρρυντικό στοιχείο τη συμμετοχή στο κίνημα ειρήνης πολλών νέων παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ