Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΚΛΙΑ ΚΥΔΩΝΙΑΣ
Τίμησαν τη συγκρότηση της πρώτης αντάρτικης ομάδας του ΕΛΑΣ

Εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ

ΚΡΗΤΗ

«8 δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», αυτό το σύνθημα βροντοφώναξαν πολλοί νέοι κομμουνιστές και φίλοι της ΚΝΕ, στους δρόμους των Μεσκλιών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, για τρίτη συνεχή χρονιά, της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, στην εκδήλωση στον ιστορικό τόπο των Μεσκλιών Κυδωνίας, όπου είχε συγκροτηθεί η πρώτη αντάρτικη ομάδα του ΕΛΑΣ, στο νομό.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιουλίου, στα πλαίσια του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι νέοι κομμουνιστές θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής αλλά και αγωνιστικής συνέχειας της πάλης των κομμουνιστών πατριωτών που ξεκινώντας από τα Μεσκλά τον αγώνα ενάντια στον ξένο κατακτητή και τους ντόπιους υπηρέτες τους διεκδίκησαν μια άλλη Ελλάδα, της ειρήνης, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, του σοσιαλισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ Σάββας Βασιλειάδης, χαιρετίζοντας τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ αλλά και τους παλαίμαχους αγωνιστές κομμουνιστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Το λόγο αμέσως πήρε ο Λευτέρης Ηλιάκης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, όπου μας ταξίδεψε στις ιστορικές εκείνες στιγμές, ξεκινώντας από τις 25 Ιούλη του 1943, οπότε συγκροτήθηκε η πρώτη αντάρτικη ομάδα του νομού στα Μεσκλά, αποτέλεσμα της αδούλωτης στάσης των κατοίκων της περιοχής απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις των Γερμανών κατακτητών, την πλούσια δράση που ανέπτυξε ως και σήμερα και την ανάγκη να συνεχιστεί ο ανυπότακτος αγώνας, ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους αυτούς που δε δίστασαν να δώσουν και τη ζωή τους για τη λευτεριά της Ελλάδας.

Από την ΚΝΕ μίλησε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που κάνει σήμερα η άρχουσα τάξη να μη μάθει η νεολαία για τους αγώνες του λαού μας, την πάλη της εργατικής τάξης, τον πρωτοπόρο ρόλο και την ιστορική προσφορά του ΚΚΕ.

«Συνειδητά αποσιωπούν και συκοφαντούν γεγονότα όπως η Οκτωβριανή Επανάσταση, τα επιτεύγματα και την προσφορά του σοσιαλισμού, την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού. Και αν δεν τα θάβουν τα στριμώχνουν στις τελευταίες σελίδες των βιβλίων, διαστρεβλωμένα».

«Εμείς οι νέοι κομμουνιστές αισθανόμαστε την ευθύνη και δίνουμε υπόσχεση ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να γνωρίσουν τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, να κρατήσουν ζωντανό το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, συνεχίζοντας τον αγώνα, δυναμώνοντας την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ μέσα στη νεολαία, βρίσκοντας διέξοδο στην οργανωμένη και συλλογική πάλη μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ που φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια ιστορικής διαδρομής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ