Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εξατμισμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ είναι, ζέστη έχει και, ως γνωστόν, η θερμότητα κάνει το νερό να εξατμίζεται. Οταν όμως υπάρχει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με υπουργό Οικονομίας τον Νίκο Χριστοδουλάκη, τότε «εξατμίζονται» και οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ...

Τουλάχιστον έτσι ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Οικονομίας, δηλώνοντας πως το 20% θα «περάσει» σε στρατηγικό επενδυτή και η διοίκηση του οργανισμού θα μείνει στο κράτος. Τι σόι διοίκηση θα είναι αυτή, φυσικά, το καταλαβαίνουμε.

Κι επειδή αυτές οι υποθέσεις όταν ξεκινήσουν δεν έχουν τέλος, ακολουθούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Αττικής και η Γενική Τράπεζα. Γρήγορες δουλιές...

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ πήραμε και μια «ιδέα», σχετικά με το τι θα είναι η περίφημη «Χάρτα της Πραγματικής Σύγκλισης», που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης: Ενα πρόγραμμα μέτρων, που θα ξεκινά από την 1η Γενάρη 2004 και θα έχει ορίζοντα 4ετίας.

Θα πάρουμε, δηλαδή, μια ...πρώτη γεύση και μετά, αν θέλουμε τη συνέχεια, θα πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ. Προφανώς, οι ειδήμονες του «κινήματος» αποφάσισαν ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα έχει τη λογική διαφημιστικού «τρέιλερ»!

Λογικό, γιατί οτιδήποτε αποφασίζουν από εδώ και πέρα οι κυβερνώντες αυτήν τη λογική θα έχει. Τα πάντα για το «φαίνεσθαι» και τις εκλογές που έρχονται, όποτε τελικά και αν αυτές γίνουν.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΡΑΓΕ, ΜΕ ΤΗΝ ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που προωθείται, πώς θα λύνονται τα προβλήματα, όπως αυτό την Κάσου, που έμεινε 4 μέρες χωρίς ηλεκτρικό; Να υποθέσουμε ότι θα λύνονται από τον «ελεύθερο ανταγωνισμό στο χώρο της Ενέργειας»;

Γιατί, απ' όσο γνωρίζουμε, ελάχιστο - αν όχι μηδενικό - ενδιαφέρον θα δείξει ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας (πόσο μάλλον ένας που θα έχει καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πάρει τη σχετική άδεια) για τέτοιες «μη κερδοφόρες» περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ