Τετάρτη 23 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκληση το πόρισμα για το «Σαμίνα»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Πρόκληση προς το λαό και ειδικά προς τις οικογένειες των 80 θυμάτων του «ΣΑΜΙΝΑ» αποτελεί το πόρισμα του Ανακριτικού Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων (ΑΣΝΑ).

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη μεθόδευση, γιατί με το πόρισμα απαλλάσσονται κάθε ευθύνης η πλοιοκτήτρια εταιρία, ο Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ όλες οι ευθύνες για το έγκλημα καταλογίζονται σε 4 μέλη του πληρώματος του επιβατηγού «ΣΑΜΙΝΑ»!

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι ο λαός έχει απέναντι μια κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Η προεκλογική δημαγωγία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στα κέρδη του κεφαλαίου. Τα υπηρετεί διά πυρός και σιδήρου. Αυτό υπηρετεί και με την ψήφιση του νόμου 2932/01 για την απελευθέρωση των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Απελευθέρωση που η κυβέρνηση ψήφισε, βοηθούμενη από τη ΝΔ και από τον ΣΥ, που συμφώνησαν με τον κανονισμό 3577/92 της ΕΕ.

Μετά από αυτό επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα της πρότασης του ΚΚΕ για δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Πρέπει ο λαός να τους πληρώσει με το ανάλογο νόμισμα, και με την ψήφο του. Τόσο την κυβέρνηση, όσο και κάθε κόμμα που παίρνει το μέρος των εφοπλιστών και όχι των θυμάτων. Η προστασία της ζωής των εργαζομένων συνδέεται με την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής συνολικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ