Τετάρτη 23 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν παραιτούμαστε από το αίτημα για απλή αναλογική

Σχετικό υπόμνημα έστειλαν οκτώ πανελλαδικές ομοσπονδίες εργαζομένων στον Κ. Σκανδαλίδη

Τη θέση τους για άμεση εφαρμογή της απλής ανόθευτης αναλογικής, ως πάγιου εκλογικού συστήματος της χώρας, που θα ισχύει και για όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζουν οκτώ Πανελλαδικές Ομοσπονδίες, με υπόμνημα που έστειλαν στον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδη, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το σχετικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση συνάντηση μαζί του.

Συγκεκριμένα, το υπόμνημα υπογράφουν οι παρακάτω Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, Λογιστών, Φαρμάκου, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ και Θεάματος - Ακροάματος.

Οπως επισημαίνουν, μάλιστα, στο υπόμνημα προς τον υπουργό οι οκτώ Ομοσπονδίες, η θέση που καταθέτουν για το εκλογικό σύστημα είναι απαίτηση και διεκδίκηση και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτηθούν από αυτή.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, σχολιάζοντας τους «εποικοδομητικούς διαλόγους», που επικαλείται η κυβέρνηση στη συζήτηση που γίνεται για το εκλογικό σύστημα τονίζει, ότι το μόνο που επιδιώκει είναι ο ωμός αποπροσανατολισμός από τον κύριο στόχο που είναι να συνεχίζουν να εφαρμόζουν πιο επιθετικά τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου που χρόνια τώρα βιώνουμε στο πετσί μας. Οπως σημειώνουν η πραγματική «δημοκρατική ευαισθησία», την οποία αναφέρει η κυβέρνηση, το μόνο που μπορεί να επιβάλει είναι η απλή ανόθευτη αναλογική σαν πάγιο εκλογικό σύστημα και όπως επισημαίνει στη συνέχεια: «Η λογική που μετατρέπει τη μειοψηφία σε ψεύτικη, πλαστική βουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία είναι βαθιά αντιδημοκρατική και ενισχύει τα διπολικά σχήματα της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς».

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους, να αντιδράσουν στα καλπονοθευτικά συστήματα που εκλέγουν «σταθερές κυβερνήσεις», για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να απαιτήσουν την εφαρμογή της απλής, ανόθευτης αναλογικής σε όλα τα επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ