Τετάρτη 23 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τους χάλασαν τη φιέστα

Εργαζόμενοι και άνεργοι ενώ προπηλακίζονται κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νοσοκομείου

Eurokinissi

Εργαζόμενοι και άνεργοι ενώ προπηλακίζονται κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νοσοκομείου
Η ανάπτυξη, η πρόνοια, η ευημερία που υπόσχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάει πακέτο με το κράτος βίας και καταστολής. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά χτες στα Γρεβενά. Οταν η αλήθεια της απόγνωσης, της φτώχειας και της ανεργίας, επιχειρήθηκε να αποσιωπηθεί με ξύλο και προπηλακισμούς σε βάρος των ανέργων που τόλμησαν να χαλάσουν την προεκλογική φιέστα του πρωθυπουργού.

Οι απολυμένοι του εργοστασίου ινοσανίδας «ΠΙΝΔΟΣ» που έκλεισε το 2001 πετώντας στο δρόμο 100 άτομα, και εργαζόμενοι των Γρεβενών, κρατώντας μαύρες σημαίες, είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Κ. Σημίτης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει το νομό σε οικονομικό μαρασμό. Σ' αυτή την ειρηνική συγκέντρωση η κυβέρνηση απάντησε με επέμβαση των δυνάμεων καταστολής. Ενας εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά.

Στον αντίποδα των απολύσεων και σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει εντυπώσεις για τη δήθεν ανάπτυξη του νομού Γρεβενών, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το μεσημέρι το υπό κατασκευή εργοστάσιο επεξεργασίας βιομηχανικού αργίλου, στο χωριό Κνίδη. Πρόκειται για ιδιωτική επένδυση που θα απασχολεί περίπου πενήντα εργαζόμενους και έχει δεσμεύσει για την επόμενη εικοσαετία τεράστιες εκτάσεις στη γύρω περιοχή, απ' όπου θα παίρνει τον άργιλο.

Την εικόνα της «ανάπτυξης» στο φτωχότερο νομό της Ευρώπης συμπληρώνουν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το υπό ίδρυση τμήμα ΤΕΙ, το νέο κέντρο νεοσυλλέκτων, αλλά και οι δικαστικές φυλακές που πρόκειται να λειτουργήσουν στην πόλη.

Στον προεκλογικό του περίπατο το κυβερνητικό κλιμάκιο απέφυγε επιμελώς τις «κακοτοπιές» και περιορίστηκε σε μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης, αφήνοντας έξω από το πρόγραμμά του τις αγροτικές περιοχές του νομού, που οδηγούνται σε αφανισμό εξαιτίας της αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής.

Το «κοινωνικό» κράτος

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο Γενικό Νοσοκομείο των Γρεβενών, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από ενάμιση μήνα.

«Το κοινωνικό κράτος για μας, δεν είναι λόγια και σχέδια, είναι έργα και πράξεις», είπε ο Κ. Σημίτης. Μόνο που τα έργα τους αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους. Τα προεκλογικά εγκαίνια λοιπόν δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη γύμνια του νέου νοσοκομείου. Απασχολούνται 200 εργαζόμενοι ενώ απαιτούνται 400. Ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί το σύνολο του τεχνικού του εξοπλισμού. Εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό έξι τμήματα του νέου νοσοκομείου παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν. Πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας, λοιπόν, απαιτούνται για να ανταποκριθεί το νοσοκομείο στις ανάγκες των 30.000 κατοίκων του νομού. Και αυτές δεν προβλέπονται...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ