Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στήριξη του ΚΚΕ και του Λαϊκού Μετώπου

Ζούμε μια κοινωνική πραγματικότητα φορτισμένη με τόση δυστυχία, φτώχεια, πείνα, ανεργία, πολέμους, εξαθλίωση και βαρβαρότητα, που εμείς, οι πνευματικοί άνθρωποι, ανησυχούμε και συχνά αναρωτιόμαστε: Γιατί γράφουμε βιβλία; Και για ποιους τα γράφουμε;

Το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα όρμησε να κατακτήσει και τα τοπία των Γραμμάτων και των Τεχνών και ιδού το αποτέλεσμα: Χυδαιοποίηση της λογοτεχνίας και της θεατρικής τέχνης (τρίζουν τα κόκαλα του Ιψεν και του Τσέχοφ), κατρακύλα της γυναίκας στο ρόλο του θηλυκού ζώου κ. ά.

Καθώς γύρω μας μια ραγισμένη κοινωνία βουλιάζει στην αρχέγονη βαρβαρότητα, ακούστηκε το εγερτήριο σάλπισμα του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου Αντίστασης κατά των δυνάμεων του σκότους, της οπισθοδρόμησης, κατά του ιμπεριαλισμού και του διεθνούς κεφαλαίου.

Από τους πρώτους δώσαμε το «παρών» εμείς οι πνευματικοί άνθρωποι, λογοτέχνες, ποιητές, καλλιτέχνες, οραματιστές και παθιασμένοι λάτρεις του «ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού».

Με το εγερτήριο σάλπισμα του ΚΚΕ για τη συγκρότηση Λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Πάλης άστραψε μέσα φως (Σολωμός: άστραψε το μέσα φως και γνώρισε ο νιος τον εαυτό του). Μπροστά μας ανοίχτηκε ο δρόμος του αγώνα και είπαμε: «Εκεί θα πάμε. Εκεί είναι η θέση μας για να μην κοπεί το νήμα που μας ενώνει με τη δημιουργία, την τέχνη, τον ανθρωπιστικό πολιτισμό».

Και, να μας! Ετοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΚΚΕ και να του σφίξουμε θερμά το χέρι για την απόφασή του να συγκροτήσει το Λαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης ενάντια στο κακό, ενάντια στο δράκο, τον ευρωαμερικανικό ιμπεριαλισμό, που απειλεί να μας καταβροχθίσει.

Εμείς, οι πνευματικοί άνθρωποι, αντιστεκόμαστε στην αυταρχικότητα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των μεγάλων συμφερόντων. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΚΚΕ και το Λαϊκό Μέτωπο. Αντιστεκόμαστε στη λήστεψη κεκτημένων κοινωνικών δικαιωμάτων, στην εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση ιερών παραδοσιακών θεσμών, θεμέλια δημοκρατίας, πολιτισμού κι ανθρωπισμού: περίθαλψη, ασφάλιση, προστασία μητρότητας, ισοτιμία της γυναίκας, δωρεάν παιδεία.

Διαμαρτυρόμαστε και αντιστεκόμαστε στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά της «εκσυγχρονιστικής» κυβέρνησης, που προδίνει τα ιδανικά του ελληνικού λαού και παραδίνει τη χώρα μας σαν να ήταν τσιφλίκι της στα χέρια των εχθρών του λαού, ενός λαού περήφανου και ηρωικού, που με τους αγώνες του κέρδισε τη λευτεριά του και τα κοινωνικά του δικαιώματα.

Με την αντιιμπεριαλιστική ψήφο μου υποστηρίζω το ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιό του, το ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.


Της
Πέπης ΔΑΡΑΚΗ*
*Η Πέπη Δαράκη είναι επίτιμη πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ