Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα τύμπανα της ειρήνης θα ηχήσουν στο Σύνταγμα

«Ξεδιπλώνονται» σε όλη την Ελλάδα οι αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, ένα χρόνο μετά τη ΝΑΤΟική θηριωδία στο Κοσσυφοπέδιο και ταυτόχρονα με τη διέλευση από τη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης, επιπλέον ΝΑΤΟικών στρατευμάτων με προορισμό το Κόσσοβο. Στην Αθήνα το μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεκάδες είναι οι φορείς που καλούν στο συλλαλητήριο, μεταξύ αυτών και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ, που, μαζί με τους πρωτοπόρους εργάτες και αγωνιστές της ειρήνης, πρωτοστάτησε έμπρακτα στην καταδίκη της απρόκλητης εισβολής των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο και στην πορεία».

Στο συλλαλητήριο καλεί και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών όλους τους καλλιτέχνες, προκειμένου να διαδηλωθεί η εναντίωσή τους με τη νέα επιχειρούμενη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην περιοχή των Βαλκανίων από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά καλεί το λαό της πόλης να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, τονίζοντας πως «πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα του γιουγκοσλαβικού λαού, τα ΝΑΤΟικά τύμπανα του πολέμου ηχούν και πάλι. Τα πολεμικά επιτελεία ετοιμάζουν νέα επέμβαση, νέο λουτρό αίματος».

Με κοινή τους ανακοίνωση τα ΣωματείαΜαγείρων και Σερβιτόρων Αθήνας καταδικάζουν την επίδειξη δύναμης του ΝΑΤΟ, ενώ καλούν τους Ελληνες πατριώτες να αντισταθούν και να καταδικάσουν τα εγκλήματα που έγιναν και γίνονται ενάντια στην ανθρωπότητα.

Στο συλλαλητήριο καλεί και το Σωματείο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, σημειώνοντας: «Δεν ξεχνάμε. Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες με κάθε μέσο, τώρα που ετοιμάζονται για νέα επίθεση, για να ολοκληρώσουν το δολοφονικό τους έργο στα Βαλκάνια, νέα επίθεση που θα είναι πιο άγρια, πιο εκτεταμένη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ