Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ο κ. Ακης ... μίλησε!

«Οποιοι λένε ότι η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε τους βομβαρδισμούς, λένε ένα μεγάλο ψέμα»!!!

Ποιος το είπε αυτό; Ποιος είχε το θράσος να προβεί σε μια τέτοια απίστευτη δήλωση; Μη σας κάνει εντύπωση. Η παραπάνω δήλωση που έγινε στις 2/6/99 - ενώ δηλαδή η ανθρωπότητα μετρούσε ήδη την 72η μέρα της ΝΑΤΟικής θηριωδίας στο Κοσσυφοπέδιο - ανήκει στον κ. Τσοχατζόπουλο. Ναι. Ο «αριστερός» κ. Τσοχατζόπουλος ήταν που τα έλεγε αυτά, πριν ένα χρόνο. Και τότε, όπως και τώρα, προεκλογική περίοδος ήταν. Το σημειώνουμε γιατί, απ' ό,τι φαίνεται, τις μεγαλύτερες αθλιότητες που εκπορεύονται από το ΠΑΣΟΚ στις προεκλογικές περιόδους, έχουν αναλάβει να τις διεκπεραιώνουν εκείνοι που λανσάρονται σαν η «αριστερή» (!) συνείδηση του κόμματος. Ετσι έχουν κατανεμηθεί οι ρόλοι στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Σημειωτέον, επίσης, ότι μιλάμε για μια κυβέρνηση, που, όχι μόνο υπέγραψε τους βομβαρδισμούς, αλλά είναι και η μοναδική κυβέρνηση του ΝΑΤΟ, προς την οποία η αυτού εξοχότητα ο Κλίντον έχει εκφράσει επανειλημμένως την «ευγνωμοσύνη» του (!) για τις υπηρεσίες της στο «ανθρωπιστικό έργο» του σφαγιασμού του γιουγκοσλάβικου λαού (Κλίντον, 20 Νοέμβρη 1999).

***

Αλλά ας επιστρέψουμε στον κ. Τσοχατζόπουλο. Ο υπουργός τον οποίο ο Κ.Σημίτης τον προλογίζει με ...θαυμασμό στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας στους παριστάμενους «ιδού ο πρώτος υπουργός Αμυνας που διοικεί δυνάμεις εκτός των συνόρων (!), στο Κοσσσυφοπέδιο, στη Βοσνία και την Αλβανία» (Κ. Σημίτης, κατά την προσφώνηση του Α. Τσοχατζόπουλου, στην Ημαθία, 26/2/2000), είναι εκείνος στον οποίο ανατέθηκε να φέρει σε πέρας μια ακόμα πολιτική απρέπεια.

Το ΚΚΕ, είπε προχτές ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, «πρέπει να υποστεί την κριτική ότι με αυτό που κάνει (σ.σ.: επειδή, δηλαδή, το ΚΚΕ αντιτίθεται στη διέλευση των δολοφόνων από το ελληνικό έδαφος) προσφέρει "Γην και ύδωρ" στο να συνεχιστεί η σύγκρουση» στο Κοσσυφοπέδιο!

Φαίνεται απίστευτο, αλλά αυτό ακριβώς είπε ο κ. Ακης. Οτι το ΚΚΕ προσφέρει «Γην και ύδωρ»... στο ΝΑΤΟ!!! Τι να πεις τώρα; Τυχαίο να είναι, που στο μυαλό μας έρχεται και ξανάρχεται η ρήση εκείνου του σοφού, που έλεγε ότι δεν μπορεί, κάποια στιγμή, είναι αναπόφευκτο «η υποκρισία και η βλακεία να διασταυρώνονται»;...

***

Ομως, επειδή ο κ. Τσοχατζόπουλος τόλμησε να πιάσει στο στόμα του το ΚΚΕ, θα θυμίσουμε ότι η προχτεσινή του δήλωση δεν είναι η μοναδική υπηρεσία που έχει προσφέρει στο ΝΑΤΟ.

Ηταν ο κ. Ακης εκείνος, που, μια βδομάδα από την έναρξη των περσινών βομβαρδισμών, περιόδευε στις βαλκανικές πρωτεύουσες και έλεγε ότι «Η Ελλάδα φυσικά ομόφωνα μαζί με τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν» το έγκλημα, γιατί, όπως ...εξηγούσε, τα πυρά του ΝΑΤΟ στρέφονταν κατά του «χασάπη Μιλόσεβιτς» (Α. Τσοχατζόπουλος, 1/4/99).

Ο κ. Ακης ήταν, που, την παραμονή της επίθεσης ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, ανέλαβε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό - μέσω του CNN (!) - για τη στράτευση της κυβέρνησης με τους εγκληματίες. Να, τι δήλωνε: «Εχουμε ήδη συμφωνήσει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, πριν μερικούς μήνες, να αποδεχτούμε αυτή την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ» (Α. Τσοχατζόπουλος, CNN, 23/3/99)!

***

Γίνεται αντιληπτό πως κάποιος, που αποκαλούσε τις δολοφονίες ...ΝΑΤΟική πρωτοβουλία, κάποιος, που απαντούσε ότι η Ελλάδα «φυσικά» (!) και συμμετείχε στο έγκλημα, κάποιος, που μετά ανέλαβε το γελοίο ρόλο να αρνείται ότι η κυβέρνηση υπέγραψε το έγκλημα (!), ε, πράγματι, είναι το ενδεδειγμένο πρόσωπο για να του αναθέσουν να πει οτιδήποτε. Μέχρι και ότι το ΚΚΕ «στηρίζει» το ΝΑΤΟ!!!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ