Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στη μάχη!

Κάτι λιγότερο από τρεις βδομάδες, δεκαεννιά μέρες, απομένουν μέχρι τη μέρα των εκλογών και είναι ολοφάνερο ότι η προεκλογική αναμέτρηση περνά στην «τελική ευθεία». Πράγμα, που σημαίνει ότι τα επιτελεία του δικομματισμού και της άρχουσας τάξης θα ρίξουν στη μάχη της παραπλάνησης, της εξαπάτησης και του εγκλωβισμού των λαϊκών μαζών, όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους. Και κανείς δεν υποτιμά ούτε παραγνωρίζει τα τεράστια μέσα και το χρήμα, που έχουν στη διάθεσή τους για να επιτύχουν τους ταξικούς στόχους τους. Ομως, σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ώστε ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια και να τους κάνει το βράδυ της 9ης Απρίλη να αισθάνονται φόβο και πανικό για την ανέφελη και απρόσκοπτη διαιώνιση της κυριαρχίας τους. Με τη δύναμη του ΚΚΕ σημαντικά ενισχυμένη.

Στην «τελική ευθεία», οι μονομάχοι του δικομματισμού, το έκαναν ήδη φανερό, αφήνουν στην άκρη τα προσχήματα, όπως η δήθεν «αντιπαράθεση προγραμμάτων και προτάσεων», και ενισχύουν με κάθε τρόπο τα δοκιμασμένα όπλα. Το λόγο τώρα έχουν τα εκβιαστικά διλήμματα, η αχαλίνωτη ηλεκτρονική προπαγάνδα, η εξαγορά συνειδήσεων, η κινδυνολογία και η τρομοκράτηση των ψηφοφόρων, η παραπλάνηση, τα τερατώδη ψέματα, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, οι - «συνήθεις» - προβοκάτσιες, κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση, ο δικομματισμός, όπως «εκμυστηρεύονται» τα επιτελεία τους, έχει κρατήσει για τις τελευταίες μέρες το βαρύ πυροβολικό του. Ο στόχος τους είναι διακηρυγμένος: Τα δύο μεγάλα κόμματα να πάρουν στις εκλογές πάνω από 80% (!), προφανώς γιατί αυτό τους βολεύει. Μάλιστα, η τεράστια κινητοποίηση που κάνουν στοχεύει σε συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων, τους λεγόμενους «αναποφάσιστους», οι οποίοι, σύμφωνα με τις «μετρήσεις» τους, αποφασίζουν τις τελευταίες μέρες ή ακόμα μπροστά στην κάλπη.

Τίποτα, όμως, από τα παραπάνω δεν είναι καινούριο και μη προβλέψιμο. Το καινούριο και ελπιδοφόρο προέρχεται από τις δυνάμεις, που αντιστέκονται στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, που αγωνίζονται για να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα σε ένα καλύτερο μέλλον. Το καινούριο και ελπιδοφόρο προέρχεται από τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Αυτό ακριβώς αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού, το οποίο κατάλαβε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλύτερο από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα κόμματα που ερωτοτροπούν μαζί τους με το βλέμμα στη διαχείριση της εξουσίας και αναζητεί πραγματική εναλλακτική λύση, που να εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και να εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του.

Εδώ ακριβώς μπαίνει το καθήκον των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος. Αυτή την πραγματικά μεγάλη, και αριθμητικά, κατηγορία των ανθρώπων, που ψάχνονται, που δε συμβιβάζονται, που θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό, να την πείσουν ότι πρέπει να ενισχύσει το ΚΚΕ. Να μην αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Να παραμερίσουν τους όποιους - σεβαστούς - ενδοιασμούς και επιφυλάξεις, γιατί μέσα στην κάλπη όλα αυτά μετράνε αντίθετα σε αυτά που επιζητούν και ονειρεύονται. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα, που η ψήφος τους δεν πάει χαμένη, η μοναδική ψήφος για την οποία δε θα μετανιώσουν την επομένη των εκλογών. Γνωρίζουν ότι, όσο πιο ενισχυμένο είναι το ΚΚΕ, τόσο περισσότερο αποκτά κουράγιο ο λαός να σηκώσει κεφάλι. Τα μηνύματα αυτά είναι ανάγκη να φθάσουν παντού. Δεν υπάρχει περιθώριο για τον παραμικρό εφησυχασμό. Η μάχη, σκληρή, αλλά όμορφη, θα δοθεί μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Εμπρός, λοιπόν!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ