Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Αλλη μια συνέντευξη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μια ακόμα συνέντευξη του πρωθυπουργού μεταδόθηκε χτες (από την τηλεόραση του ΑΛΦΑ) και για μια ακόμα φορά θριάμβευσε το ...άγχος του θέτοντoς τα ερωτήματα να μεταδώσει στον τηλεθεατή την ανθρώπινη διάσταση του κ. Σημίτη... Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός, στα πολιτικά ζητήματα που θίχτηκαν εντελώς περιθωριακά, αναρωτήθηκε «αν υπάρχουν ενδείξεις» (!) ότι αποτελεί τον εκλεκτό των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί επανειλημμένως στο γεγονός ότι «αισθάνεται αριστερός»... Προσδιορίζοντας τι εννοεί, είπε ότι έχει για την Αριστερά τις ίδιες απόψεις, από τις οποίες εμφορούνται ο Ντ' Αλέμα, Ο Μπλερ, ο Ζοσπέν και οι υπόλοιποι «κεντροαριστεροί» κανονιοβολιστές του Κοσσυφοπεδίου. Επίσης ο πρωθυπουργός - όπως και στις προηγούμενες συνεντεύξεις του -προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ένα αντιστασιακό παρελθόν για το πρόσωπό του, αναφερόμενος επανειλημμένως στην εξορία του κατά την περίοδο της χούντας...

Τέλος, θέλησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σαν δυο κόμματα με ...διαφορετικές αντιλήψεις, ενώ επανήλθε στα διλήμματα, σχετικά με το ποιος θα διαπραγματευτεί την είσοδο στην ΟΝΕ, ο ίδιος ή Κ. Καραμανλής.

Οσον αφορά το προεκλογικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, σήμερα θα εκφωνήσει ομιλία στην Πάτρα, την οποία επισκέπτεται επικεφαλής πολυπληθούς κλιμακίου. Τις επόμενες μέρες, δε, θα ενταθούν οι εμφανίσεις του - ταυτόχρονα με το βομβαρδισμό των δημοσκοπήσεων - καθώς η επικοινωνιακή τακτική του ΠΑΣΟΚ δε θεωρείται επιτυχής μέχρι τώρα στην επιχείρηση πόλωσης του δικομματικού κλίματος. Τακτική, που αναμένεται να αναλάβει προσωπικά και να την προωθήσει με μεγαλύτερη ένταση ο ίδιος ο κ. Σημίτης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ