Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Στο πόδι για την «υποδοχή» των ΝΑΤΟικών
  • Σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι, η μεγάλη πατριωτική, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία
  • Ετοιμοι να κάνουν απόβαση στην παραλία, οι Αμερικανοί πεζοναύτες

Από το περυσινό αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ στο Λιτόχωρο
Από το περυσινό αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ στο Λιτόχωρο
Περίπου ένα χρόνο μετά τη μαύρη μέρα του Απρίλη που οι Αμερικανοί φονιάδες πάτησαν το πόδι τους στις ακτές του Λιτοχώρου, , σήμερα, Κυριακή 19 Μάρτη, άλλοι 1.200 Αμερικανοί πεζοναύτες θα κάνουν απόβαση στο Λιτόχωρο.

Ο λαός της περιοχής που από την πρώτη ώρα έστειλε το μήνυμα αντίστασης και πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ξαναβγαίνει στους δρόμους, όπως έκανε τις 78 μέρες του βρώμικου ΝΑΤΟικού πολέμου εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Στις 12 το μεσημέρι οργανώνεται συγκέντρωση στην πόλη του Λιτόχωρου, ενώ στις 10 το πρωί μηχανοκίνητο κομβόι διαδηλωτών θα ξεκινήσει από την πύλη 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις του με αυτό του λαού της Πιερίας. Η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας και άλλοι φορείς, όπως η ΕΛΜΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο Λιτοχώρου κλπ., καταγγέλλουν την εκ νέου μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ευρωαμερικανικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και καλούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους πολίτες.

«O πόλεμος στα Βαλκάνια δεν τελείωσε αλλά συνεχίζεται με άλλα μέσα και από ό,τι φαίνεται θα πάρει νέες διαστάσεις το επόμενο διάστημα. Αυτό αποδεικνύεται από την ένταση που παραμένει αμείωτη στο Κοσσυφοπέδιο, από την προετοιμαζόμενη άσκηση του ΝΑΤΟ που θα ξεκινήσει από τις 19 Μάρτη με απόβαση στο Λιτόχωρο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και καλεί το λαό να δώσει αγωνιστική απάντηση σε όσους έχουν παραδώσει τη χώρα και τις υποδομές της στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι ανάγκη σήμερα για μια ακόμη φορά, ο ελληνικός λαός να βρεθεί στο πόδι αναπτύσσοντας πολύμορφη δράση ενάντια στη χρησιμοποίηση της χώρας μας σαν ορμητήριο του ΝΑΤΟ, στα δολοφονικά του σχέδια στην περιοχή.

Για να γυρίσουν οι Ελληνες στρατευμένοι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δίνη του πολέμου στο Κόσσοβο αλλά και στις άλλες περιοχές. Οι κίνδυνοι που μας περιτριγυρίζουν είναι πολύ μεγάλοι και η εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτραβήξει κανενός την προσοχή από αυτά τα γεγονότα, τα οποία εξελίσσονται κοντά μας και μπροστά στα μάτια μας.

Καλούμε ταυτόχρονα όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση γι' αυτά που συμβαίνουν ξανά στη γειτονιά μας. Να πάρουν θέση δηλαδή για τη χρησιμοποίηση ή όχι της χώρας μας σαν ορμητήριο του ΝΑΤΟ, για την επιστροφή ή όχι των Ελλήνων στρατιωτών, για την πρόσδεση ή όχι της χώρας στο άρμα του ΝΑΤΟ και για τη μετατροπή της σε χωροφύλακα και μεσίτη της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή. Κριτήριο ταυτόχρονα της λαϊκής ψήφου θα πρέπει να 'ναι ανάμεσα σε αυτούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο υπερασπίζονται τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και σε αυτούς που με λόγια και με αγώνες την αντιπαλεύουν», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ