Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η επιδρομή του ΝΑΤΟ δεν τέλειωσε

Λίγες μέρες πριν κλείσει χρόνος από την έναρξη της επιδρομής του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, οι δυνάμεις της «νέας τάξης» επιβεβαιώνουν ότι η επιδρομή συνεχίζεται. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις στη Μιτροβίτσα, στη Νότια Σερβία, στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στην Αλβανία και το Μαυροβούνιο ενισχύουν την εκτίμηση ότι η «ευρωατλαντική» συμμορία ετοιμάζει το «δεύτερο γύρο», με σκοπό την «τελική λύση». Στις προετοιμασίες αυτής της νέας επιχείρησης περιλαμβάνεται η άσκηση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Κόσσοβο από σήμερα 19 του Μάρτη έως τις 10 του Απρίλη, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Δυναμική Απάντηση 2000». Στα πλαίσια της άσκησης εκατοντάδες Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται σήμερα στο Λιτόχωρο για να προωθηθούν στο Κοσσυφοπέδιο. Ηδη από χτες το βράδυ ο λαός της Βόρειας Ελλάδος βρίσκεται «επί ποδός». Με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές έγινε το συλλαλητήριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σήμερα στο Λιτόχωρο δίνεται η νέα απάντηση στα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, απηύθυνε προσκλητήριο:

«Καλούμε και τα άλλα κόμματα να καλέσουν το λαό να υψώσει πραγματική φωνή και κραυγή διαμαρτυρίας. Αυτές τις μέρες δεν μπορεί τα μάτια μας να είναι αποκλειστικά στραμμένα στην κάλπη. Πρέπει να κάνουμε το μεγάλο πατριωτικό και διεθνιστικό μας χρέος. Μας αφορά. Δεν αφορά μόνο τους γειτονικούς λαούς και το ξέρουμε, ιδιαίτερα ύστερα από τη Συμφωνία στο Ελσίνκι. Να ξέρουμε ότι "μάχαιρα έδωσες μάχαιρα θα λάβεις". Και η Ελλάδα, που χρησιμοποιείται ως βοηθός, χωροφύλακας, μεσίτης της "νέας τάξης πραγμάτων", δεν πρόκειται να γλιτώσει τους κινδύνους, γιατί η "νέα τάξη πραγμάτων" δεν έχει συμμάχους και φίλους, έχει ένα κέρδος, έχει ένα στόχο: Τη χειραγώγηση και την υποταγή των λαών και τη συγκέντρωση του πλούτου και της δύναμης στα χέρια των λίγων και ιδιαίτερα των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ