Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βγάλτε τους στην αναφορά!

Στις 9 Απρίλη να δώσουν ανυπότακτη κόκκινη απάντηση, να ψηφίσουν ΚΚΕ, καλεί με επιστολή της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τους στρατιώτες - ναύτες - σμηνίτες 

Αποστολέας: Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Παραλήπτες: Στρατιώτες - Ναύτες - Σμηνίτες.

Διεύθυνση: Κέντρα Εκπαίδευσης, Μονάδες, Φυλάκια σε όλη την Ελλάδα.

Στους στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες απευθύνεται με επιστολή της η Κομμουνιστική Νεολαίας Ελλάδας, καλώντας τους στις 9 Απρίλη να δώσουν ανυπότακτη κόκκινη απάντηση, να ψηφίσουν ΚΚΕ. Τους προτρέπει επειδή «αυτή την περίοδο πολλοί είναι αυτοί που θα σου τάξουν μια καλή μετάθεση ή μια "λούφα" ειδικότητα για να σου αποσπάσουν την ψήφο», να τους βγάλουν στην αναφορά. «Διαφύλαξε την αξιοπρέπειά σου. Αξιοποίησε το όπλο της ψήφου», καλεί η ΚΝΕ.

«Γνωρίζεις τους νέους κομμουνιστές. Μας έχεις συναντήσει έξω από το σχολείο σου, στις σχολές, στους χώρους δουλιάς. Στους αγώνες της νεολαίας για μόρφωση, δουλιά, αξιοπρέπεια. Στους αγώνες της στρατευμένης νεολαίας και του λαού για τον εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, για τη μείωση της θητείας στους 12 μήνες χωρίς μισθοφόρους», τονίζει η ΚΝΕ.

Επισημαίνει στους νέους στρατευμένους ότι αυτή την περίοδο θα ακούσουν πολλά, θα δεχτούν επισκέψεις, φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, εξαγγελίες που γίνονται για μείωση της θητείας, για την κατάργηση της σκοπιάς. «Αραγε, τι σημαίνουν αυτά τα μεγάλα λόγια; Συνηθισμένες προεκλογικές εξαγγελίες, δόλωμα για την αρπαγή της ψήφου και την αποδοχή από τη νεολαία του μισθοφορικού Στρατού», σημειώνει.

«Δικαιολογημένα θα αναρωτηθείς: Κάποιο λάκκο θα 'χει η φάβα», τονίζουν στην επιστολή οι νέοι κομμουνιστές, για να εξηγήσουν ότι είναι ο λάκκος της εξάρτησης - είναι ο λάκκος της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Εκεί που σκοπεύουν να θάψουν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας στη μόρφωση και τη δουλιά. Στην ίδια τη ζωή και την ειρήνη.

Και όλα αυτά γιατί «το αποτέλεσμα των επιλογών αυτών δε θα είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των στρατευμένων, ούτε η άνοδος της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Αντίθετα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και για την άμυνα, αλλά και για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Αυτό που επιδιώκουν, ρίχνοντας ως δόλωμα τη μείωση της θητείας, είναι να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ για συγκρότηση μισθοφορικών στρατών, για να χρησιμοποιούνται για τις επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού εκτός των συνόρων της χώρας και όχι για τις ανάγκες της άμυνας της χώρας».

Η ΚΝΕ εξηγεί ότι όλα αυτά ένα στόχο έχουν: Τη μετατροπή των ΕΔ σε στρατό των απρόκλητων επεμβάσεων τύπου Γιουγκοσλαβίας και την καταστολή των αντιιμπεριαλιστικών, λαϊκών κινημάτων. «Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χτυπάνε "προσοχές" σε κάθε ανθρωπόμορφο τέρας (ΝΑΤΟ και ΕΕ), θέλοντας να μας πείσουν πως ο ιμπεριαλισμός είναι ανίκητος. Τα άλλα κόμματα (ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ) χειροκροτούν, βάζουν πλάτη, είναι το άλλοθι για αυτές τις επιλογές».

Να μην «ψαρώσουν», τους προτρέπουν οι νέοι κομμουνιστές, γιατί η καθολική αντίδραση του λαού μας στο μακέλεμα του γιουγκοσλαβικού λαού δείχνει ότι ο λαός μπορεί και πρέπει να είναι το αντίπαλο δέος, υπενθυμίζοντας την άρνηση των ναυτών του «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» να μπουν υπό τη ΝΑΤΟική ΣΗΜΑΙΑ, τις επιστολές από κέντρα και μονάδες στρατιωτών και σμηνιτών που εναντιώθηκαν στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, που ανοίγουν δρόμο στο μέλλον. «Είναι πασίγνωστο και ιστορικά δικαιωμένο ότι τα σύνορα και η ακεραιότητα της χώρας δε συνδέονται με τον επαγγελματισμό, αλλά με το γνήσιο πατριωτισμό και διεθνισμό, με την πάλη κατά του ιμπεριαλισμού», τονίζει.

«Ψήφισε ΚΚΕ», καλεί η ΚΝΕ τους στρατιώτες, τους ναύτες και τους σμηνίτες, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ ανοίγει το δρόμο για:

  • Τη μείωση της θητείας σε συνδυασμό με τη γενικότερη αλλαγή του προσανατολισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Την αποΝΑΤΟποίηση της εξωτερικής πολιτικής.
  • Τη μη συγκρότηση μισθοφορικών στρατών.
  • Να φύγουν από τη χώρα οι ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις που μετατρέπουν την Ελλάδα σε κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων κατά γειτονικών λαών.
  • Τον εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες στρατιώτες από την Αλβανία - Βοσνία - Κόσσοβο.
  • Να μη βγει από τα σύνορα κανένας Ελληνας φαντάρος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ