Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Μάρτη 2000 - αριθ. φύλλου: 7622

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Χρέος και κριτήριο η αντίσταση

Μια μεστή και εκ βαθέων συζήτηση γεμάτη Λόγο, οράματα κι ελπίδες, με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, ηθοποιό, Κώστα Καζάκο


ΣΕΛ.  10   -   11
ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ «Ρ»
Ειδικό 24σέλιδο ένθετο

Ο Δ. Μητροπάνος, ο Δ. Τσακνής και ο Λ. Μαχαιρίτσας ανοίγουν τις καρδιές τους. Μιλάνε για το καλό τραγούδι, αλλά και την ανάγκη, να δυναμώσει η αντίσταση και η ελπίδα, να δυναμώσει η Αριστερά.


ΚΚΕ
Ψηφοδέλτια ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κι ελπίδας

Η λαϊκή ψήφος έχει δύναμη. Και πρέπει με τόλμη να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα δυο αυτά κόμματα της ολιγαρχίας και των αντιλαϊκών «ευρω-μονοδρόμων». Να ενισχύσει αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Γιατί, στα πλατιά ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ εκφράζεται η δυναμική της κοινωνικοπολιτικής συσπείρωσης και της μαχητικής δράσης ενάντια στις κάθε λογής αντιλαϊκές πολιτικές, η ελπίδα και η προοπτική. Οι εργάτες, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι της πόλης, οι προοδευτικοί άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, η νεολαία, οι γυναίκες των καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στεριώνουν την ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  5   -   7

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μετεκλογικά το συντριπτικό χτύπημα

Το δεύτερο κύμα του «εκσυγχρονισμού», από την επομένη των εκλογών, ετοιμάζεται να σαρώσει εκ βάθρων το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, έχουν αναληφθεί οι δεσμεύσεις απέναντι στην πλουτοκρατία και επισημοποιηθεί με το πρόσφατα επικαιροποιημένο ελληνικό πρόγραμμα «σύγκλισης». Σαφέστατες είναι και οι οδηγίες της Κομισιόν, ενόψει του εκτάκτου Συμβουλίου της Λισαβόνας (23-24 Μάρτη). Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα, σ' ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα, τα σχέδια που τεκταίνονται καθώς και τις θέσεις του ΚΚΕ για την κοινωνική ασφάλιση.


ΣΕΛ.  22  -  26

Με νέα τιμή ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Η τιμή του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» πηγαίνει από σήμερα στις 300 δραχμές. Κατανοούμε πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες των αναγνωστών μας, αλλά η εξέλιξη αυτή έγινε απολύτως αναγκαία, λόγω του συνεχώς αυξανομένου κόστους έκδοσης της εφημερίδας και του αρκετά μεγάλου χρόνου που έχει περάσει από την προηγούμενη αύξηση της τιμής.

Είμαστε σίγουροι ότι οι αναγνώστες του «Ρ» θα αντιμετωπίσουν με κατανόηση την αύξηση της τιμής της εφημερίδας και όχι μόνο δε θα αποτελέσει αυτή το παραμικρό εμπόδιο για την αγορά της, αλλά και θα εντείνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους για τη μεγαλύτερη αύξηση της κυκλοφορίας της.



ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
Εγκλημα διαρκείας

Για εκατοντάδες χρόνια θα πληρώνουν οι λαοί των Βαλκανίων τις συνέπειες από τη χρήση βομβών με ραδιενεργό «απεμπλουτισμένο ουράνιο», στον πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Συγκλονιστικά στοιχεία έκθεσης του ΟΗΕ.


ΣΕΛ.  18   -   19
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Ποιοι «τσέπωσαν» 4,7 τρισ.;

Σε τρισεκατομμύρια δραχμές ανέρχονται τα ποσά, που αλλάζουν χέρια στη Σοφοκλέους, αλλά οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι λίγοστοί. Ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα ποιοί «τσέπωσαν» 4,7 τρισ., μόνο μέσα στο 1999.


ΣΕΛ.  16   -   17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ