Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Συλλαλητήριο καταδίκης της θηριωδίας

Την Πέμπτη, 23 Μάρτη, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Αν κάποιος μπορούσε να γυρίσει το ρολόι του χρόνου 365 μέρες πίσω... θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μια από τις πιο σύγχρονες τραγικές ιστορικές επαναλήψεις. Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες, τα ΝΑΤΟικά επιτελεία ετοιμάζανε με γοργούς ρυθμούς για να ξεκινήσουν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Σήμερα οι σειρήνες του πολέμου ηχούν εκ νέου και ο πόλεμος βρίσκεται προ των θυρών. Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ίσως οι πρώτες αμερικανικές στρατιωτικές αρβύλες να πατούν το ελληνικό έδαφος... Και τα κομβόι του «θανάτου» θα ακολουθούν το γνωστό δρομολόγιο.

Αυτές τις κρίσιμες μέρες και ώρες, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας καλείται και ήδη δηλώνει προετοιμασμένο να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Να υψώσει το ανάστημά του και να σταματήσει τη δολοφονία και κατοχή που προωθούν τα γεράκια του πολέμου. Να βγει στους δρόμους του αγώνα και να απαιτήσει το σταμάτημα κάθε συμμετοχής της χώρας μας.

Στις γειτονιές της Αθήνας, σε κάθε γωνιά της χώρας, έχει ξεσηκωθεί το λαϊκό κίνημα. Οι επιτροπές ειρήνης - μέλη της Ελληνικής επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, διοργανώνουν συσκέψεις και πικετοφορίες. Παράλληλα, μεγάλα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί σε πολλά αστικά κέντρα. Στην Αθήνα την Πέμπτη 23 του Μάρτη, η πλατεία Συντάγματος, στις 7.00 μ.μ, θα γεμίσει από φιλειρηνιστές και θα αποτελέσει το προπύργιο των νέων δυναμικών κινητοποιήσεων. Η πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικανική πρεσβεία, θα είναι μια ισχυρή φωνή καταδίκης στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Μια φωνή καταδίκης για όλους εκείνους που συμμαχούν, εγκρίνουν, συναινούν ή σιωπούν μπροστά στις θηριωδίες της Νέας Τάξης.

Με ανακοίνωσή τους οι 13 μαζικοί φορείς που συγκροτούν τη «Συντονιστική Επιτροπή Κατά του Πολέμου» καλούν το λαό της Αθήνας να πάρει μέρος μαζικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 23ης του Μάρτη υπογραμμίζοντας: «Πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα του γιουγκοσλαβικού λαού, τα πολεμικά επιτελεία του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν νέα επέμβαση, νέο λουτρό αίματος. Η κυβέρνηση με το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας, την παραχώρηση εδαφών για ασκήσεις και πέρασμα των ΝΑΤΟικών επιδρομέων ετοιμάζεται να γίνει και πάλι συνεργός στο νέο διαμελισμό, στη νέα επίθεση». Και παράλληλα στέλνουν το μήνυμα: «Λαέ της Αθήνας! Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, γυναίκες, νέες και νέοι! Ολοι στους δρόμους για να σταματήσουμε τη νέα αιματοχυσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ