Τρίτη 25 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η μικρή Ντόχα και ο «Κρουζ»: «Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είπε ότι η αμερικανική επίθεση στη Βαγδάτη είναι "η πιο ακριβής αεροπορική επίθεση που έγινε ποτέ". Δε θα μπορούσε να το πει αυτό στην πεντάχρονη Ντόχα Σουχέιλ. Με κοίταζε χθες το πρωί, με τον καθετήρα, που έπαιρνε τροφή, στη μύτη, με το πρόσωπο συνοφρυωμένο καθώς προσπαθούσε μάταια να γυρίσει πλευρό. Τα θραύσματα από τον πύραυλο Κρουζ που έπεσε στο σπίτι της της θέρισαν τα ποδαράκια, και ακόμη χειρότερα, τη σπονδυλική στήλη. Η μητέρα της σκύβει πάνω από το κρεβάτι. Νομίζει πως αν τα πόδια της κόρης της μείνουν ίσια το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στο κρεβάτι, αύριο μεθαύριο θα της περάσει η παράλυση. Η μικρή Ντόχα είναι μία από τους 101 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλ -Μουστανσανίγια, μόλις άρχισε ο καταιγιστικός βομβαρδισμός της Βαγδάτης». (Ρόμπερτ Φισκ -«ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ» - «ΝΕΑ»).

Στο χώμα... «Ο αγώνας του Δαυίδ με τον Γολιάθ συνεχίζεται. Οι Ιρακινοί πιστεύουν ότι μαυρίζοντας με τους καπνούς προϊόντων πετρελαίου τον ουρανό θα αλλάξουν την πορεία των πυραύλων και των αεροπλάνων και ο κόσμος δείχνει να έχει αναθαρρήσει βλέποντας πως "στο τέλος οι Αμερικανοί θα αναγκαστούν στις πόλεις, κάνοντας τον πόλεμο στο έδαφος και όχι εκ του ασφαλούς από ψηλά"» (Γιάννης Διακογιάννης - απεσταλμένος στη Βαγδάτη - «ΝΕΑ»).

Το «νέο» Ιράκ: «Οι ΗΠΑ κανείς δεν αμφιβάλλει πια πως έχουν την πρόθεση να μετατρέψουν τη Βαγδάτη σε Γκερνίκα. Και ίσως αυτό να σημάνει το τέλος του Σαντάμ. Μα, όσοι επιζήσουν, είναι μάλλον απίθανο να τους δούμε να ξεπροβάλλουν κάτω από τα συντρίμμια καλωσορίζοντας την Pax americana με κραυγές αγαλλίασης. Αλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα τι σχεδιάζουν γι' αυτούς οι Αμερικανοί. Το έδειξε ο πεζοναύτης που κατέβασε από τον ιστό της μια ιρακινή σημαία και ανέβασε στη θέση της την αστερόεσσα. Αυτό θα είναι το νέο, δημοκρατικό Ιράκ» (Ρούσσος Βρανάς - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ