Τρίτη 25 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Να ενεργοποιήσουν οι λαοί τη δύναμή τους

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΑΣ, Γλύπτης

«Τώρα που το φονικό έχει αρχίσει, μια δήλωση - εγερτήριο δεν έχει θέση. Ο λαός μας κατέβηκε στους δρόμους, διαδηλώνει και απαιτεί την ειρήνη. Τώρα το συναίσθημα συμπυκνώνεται σε σκέψη, η κραυγή και το σύνθημα σε στοχασμό και πράξη. Το να αγωνίζεσαι κατά του πολέμου είναι το ένα. Το να αγωνίζεσαι κατά των αιτίων που γεννούν τον πόλεμο είναι το άλλο.

Ο πόλεμος κατά του ΙΡΑΚ, είναι πόλεμος κατά της ανθρωπότητας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που αντιστάθηκαν στον πόλεμο δε νικήθηκαν επειδή δε σταμάτησαν τον Μπους, αλλά γιατί, πριν ακόμα ο πόλεμος κηρυχτεί, άρχισαν να συζητούν για το μοίρασμα της λείας. Η "πολιτισμένη" Δύση συναγωνίζεται σε υποκρισία. Οι λαοί είναι που επέβαλαν την όποια διαφορετική στάση σε ορισμένους.

Είναι πλάνη η ισορροπία του ισχυρού πόλου της Ευρώπης των μονοπωλίων απέναντι στο μονοπώλιο των ΗΠΑ. Οι πόλοι θα συγκρούονται και θα φιλιώνουν, ανάλογα με το πόσο θα διακυβεύεται η κυριαρχία τους: Του ενός προς τον άλλον, αλλά και των δύο μαζί προς όλους τους λαούς.

Τι απομένει; Οι ίδιοι οι λαοί. Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει πολέμους, να εξαφανίσει τις αιτίες που οδηγούν την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Οι λαοί. Αρκεί να ενεργοποιήσουν τη σκέψη τους και τη δύναμή τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ