Τρίτη 25 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την 182η επέτειο της 25ης Μάρτη 1821

Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, που συμπίπτει με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του ιρακινού λαού, διατηρεί στην επικαιρότητα το μήνυμά της: Οταν ο λαός αγωνίζεται για το δίκιο του ενωμένος και δίχως να υπολογίζει θυσίες, τότε μεγαλουργεί, ακόμη κι αν το μέγεθός του υπολείπεται του αντιπάλου του.

Σήμερα ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη μέγκενη της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. Βιώνει την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καθώς και την προσβολή ότι «δεν μπορεί», ότι πρέπει να υποτάσσεται για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του! Θέλουν ένα λαό μαθημένο να ζει με τη φτώχεια και τον πόλεμο, ευάλωτο στην ιδεολογική τρομοκρατία. Να συμβιβάζεται με μια χαμοζωή, που εκείνοι θα του καθορίζουν. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πρωτοστατούν στο τσαλαπάτημα του λαού.

182 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης του 1821 η απελευθέρωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την κυριαρχία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού συνδέεται άμεσα με την πάλη κατά του ληστρικού πολέμου, με την πάλη «να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο». Φτώχεια και πόλεμοι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ο λαός μας θα προχωρήσει μπροστά, μόνο αν τον φοβηθούν!

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ