Τρίτη 25 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Να κλείσει η βάση της Σούδας!

Σε αντιπολεμική διαδήλωση και πορεία την Κυριακή 30 Μάρτη σε Χανιά - Σούδα καλεί η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ

ICON

Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις του ελληνικού λαού και της νεολαίας του και, βεβαίως, του κρητικού λαού, η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, καλεί, την ερχόμενη Κυριακή, 30 Μάρτη 2003, σε μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση και πορεία στη Σούδα που, με τη συνενοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών κατά του πολύπαθου λαού του Ιράκ.

Με καθημερινές εξορμήσεις, οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενημερώνουν το λαό της περιοχής, όλου του νησιού και τον καλούν να συμμετάσχει μαζικά και δυναμικά στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση και πορεία. Προσυγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αγοράς των Χανίων στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Στο σχετικό κάλεσμά της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, αφού επισημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί τη συνέχιση του εγκλήματος κατά του λαού του Ιράκ, υπογραμμίζει ακόμα: Καμιά υπακοή και πειθαρχία στα καλέσματα της κυβέρνησης και του Γ. Παπαντωνίου (ΥΕΘΑ) προς το λαό για «αναστολή ακραίων κινήσεων». Ο λαός επιμένει να μην υποτάσσεται και διαδηλώνει καθημερινά την απαίτησή του: ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ. ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Επίσης, προβάλλει: Καμιά πειθαρχία και υπακοή στις συστάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, που ζητάνε να παραμείνει η χώρα αλυσοδεμένη στις «διεθνείς συμβατικές μας υποχρεώσεις». Σε όλους αυτούς που ζητάνε από το λαό να σκύψει το κεφάλι, και να γίνει συνένοχος στα εγκλήματα που διαπράττονται σήμερα μέσα από το NATO και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, από την παραμονή και λειτουργία των βάσεων του θανάτου.

Κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο του πολέμου, την Κρήτη με τη λειτουργία της βάσης της Σούδας, σε χώρο ανεφοδιασμού των βομβαρδιστικών που δολοφονούν σήμερα στο ΙΡΑΚ, αύριο κάπου αλλού.

Κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί την υποκρισία της ΕΕ, της Ελληνικής Προεδρίας σ' αυτήν, που ενώ είναι συνένοχοι στο έγκλημα με την παραχώρηση διευκολύνσεων από ξηρά, θάλασσα και αέρα, ισχυρίζονται ότι δε συμμετέχουν! Και την ώρα που οι λαοί ξεσηκώνονται να σταματήσει αυτός ο βρώμικος πόλεμος, αυτοί παζαρεύουν στις συνόδους κορυφής, για το μερίδιο της μεταπολεμικής «ανοικοδόμησης» του ισοπεδωμένου ΙΡΑΚ.

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, τέλος, αφού χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά του λαού του Ιράκ, καλεί το λαό και τη νεολαία του νησιού, για μια ακόμα φορά, να δώσουν αποφασιστικό «παρών» στη μεγάλη διαδήλωση και πορεία που οργανώνει την Κυριακή 30 Μάρτη στη Βάση της Σούδας και να βροντοφωνάξει:

  • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ