Τρίτη 25 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Ο καπιταλισμός είναι ανίκανος να δώσει λύσεις

Ανακοίνωση κατά του πολέμου από το Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας

Στρατόπεδο εκπαίδευσης Ιρακινών πρακτόρων στην Ουγγαρία

Associated Press

Στρατόπεδο εκπαίδευσης Ιρακινών πρακτόρων στην Ουγγαρία
Το Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας καταδικάζει την επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του Ιράκ. Η κυβέρνηση Μπους έχει πολύ κυνικά ταχθεί υπέρ του πολέμου από την πρώτη στιγμή της διαμάχης. Αρνήθηκαν να σεβαστούν την επιθυμία των λαών για ειρήνη. Υπονόμευσαν τις ειρηνευτικές προσπάθειες του ΟΗΕ. Η αληθινή επιθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν να ελέγξει το στρατηγικό πλούτο της Μέσης Ανατολής και να εξουσιάζει όλον τον κόσμο.

Ο πόλεμος κατά του Ιράκ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο καπιταλισμός είναι ανίκανος να δώσει ειρηνικές λύσεις στις διαμάχες του σύγχρονου κόσμου. Σε αυτό το σύστημα το χρήμα είναι η μόνη αξία.

Το Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας καταδικάζει τη φιλο-αμερικάνικη πολιτική της κυβέρνησης της χώρας μας. Νιώθουμε ντροπή στο όνομα όλων των έντιμων συμπολιτών μας που αγαπούν την ειρήνη, διότι η Ουγγαρία έχει μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα ξένα συμφέροντα ενάντια στα συμφέροντα του λαού της και βάζει τη χώρα σε πόλεμο. Η σοσιαλ-φιλελεύθερη κυβέρνηση εξαπατά όλη τη χώρα. Μας λένε: «Είμαστε σύμμαχοι όχι σε πόλεμο». Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι επιτρέπονται οι μεταφορές του θανάτου από τους αεροδιαδρόμους και από τα εδάφη της χώρας. Ολες με προορισμό το Ιράκ.

Η πολιτική των ΗΠΑ απειλεί και την Ουγγαρία. Δεν μπορούμε να νικήσουμε σε έναν πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Απαιτούμε το τέλος του πολέμου. Απαιτούμε να μη διέρχονται της χώρας μας τα αμερικανικά στρατεύματα. Υποστηρίζουμε τις φιλειρηνικές προσπάθειες όλων των κοινωνικών οργανώσεων. Το Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας θα πάρει μέρος στη φιλειρηνική διαδήλωση της 29ης Μάρτη μπροστά από την Ουγγρική Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ