Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κέντρο γκάλοπ αντί ενημέρωσης

Σε εταιρία δημοσκοπήσεων και εργαλείο δημιουργίας ευνοϊκού κλίματος, που θα διευκολύνει την επιβολή των κυβερνητικών επιλογών, μετατρέπεται η νεοσύστατη εταιρία ενημέρωσης του κοινού που απαντά στο 1464. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της η υπηρεσία αυτή, εκτός από το να ενημερώνει το κοινό, πραγματοποίησε γκάλοπ απευθύνοντας το ερώτημα «πιστεύετε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν και το απόγευμα;»(!). Τα αποτελέσματα... της πρωτότυπης αυτής δημοσκόπησης (το 89% απάντησαν ναι και μάλλον ναι) είναι προφανές ότι χρησιμοποιούνται από την κυβερνητική προπαγάνδα για την επιβολή της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και τα απογεύματα.

Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση αποφεύγει να αποσαφηνίσει αν η απογευματινή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών θα γίνει με «σπαστό» ή όχι ωράριο για τους εργαζόμενους. Γεγονός που δεν είναι τυχαίο, αφού οι πληροφορίες που υπάρχουν συγκλίνουν στο ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν ορισμένες ώρες το πρωί και τις υπόλοιπες το απόγευμα, ανατρέποντας έτσι κατακτήσεις των εργαζομένων, αφού ουσιαστικά θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας του το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (1464), το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και τα Σαββατοκύριακα, δέχτηκε 2.023 κλήσεις, από τις οποίες ένα 15% αφορούσαν παράπονα και καταγγελίες, ενώ η πλειοψηφία αφορούσε ενημέρωση για θέματα φορολογίας, έκδοσης πιστοποιητικών και βιβλιαρίων, άδειες οχημάτων κ. ά. Στο 63% των κλήσεων δόθηκε άμεσα πληροφόρηση, ενώ στο 30% των κλήσεων που αφορούσαν παράπονα και καταγγελίες τούς υποσχέθηκαν ότι θα τους απαντήσουν σε δύο ημέρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ