Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Δυναμώστε το Μέτωπο και με την ψήφο σας!

Συζήτηση της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ με τις καθαρίστριες του μεγάρου του ΟΤΕ

Είναι οι «πρώτες» που μπαίνουν στο διοικητικό «Μέγαρο» του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Στο μεροκάματο πριν ακόμα ξημερώσει. Φροντίζουν καθημερινά, να είναι το «Μέγαρο» καθαρό, να εξασφαλίζονται οι καλύτερες συνθήκες εργασίας για εκατοντάδες εργαζόμενους και στελέχη του Οργανισμού. Με τις καθαρίστριες, ήταν η συζήτηση που είχε χτες η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

Ολες και όλες 30 στον αριθμό, όταν, όπως λένε, χρειάζονται τουλάχιστον 150 εργαζόμενες για ένα τόσο μεγάλο κτίριο. Σημείο συνάντησης στο «-1». Κοινώς υπόγειο. Η ατμόσφαιρα όπως και η συζήτηση θερμή. Μια συζήτηση όπου περίσσεψε η ειλικρίνεια, αλλά και η ανησυχία για το αύριο.

Τα προβλήματα πολλά. Ο μισθός καθηλωμένος. Η σύνταξη στον αέρα. Τα παιδιά ψάχνουν για δουλιά, τα μικρότερα πρεσάρονται μεταξύ σχολείου και φροντιστηρίου... Για να βγουν έπειτα σε μια κοινωνία, που οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι και προκαθορισμένοι εκ των προτέρων από τους ισχυρούς.

«Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε»

«Δε φτάνει να διαπιστώνουμε τα προβλήματα. Το ζητούμενο είναι εμείς τι κάνουμε...». Ηταν το πρώτο σχόλιο της Λιάνας Κανέλλη. «Εμείς, αυτό που μπορούμε να καθορίσουμε, είναι η αντίστασή μας. Αντίσταση σε ένα σύστημα, που για την ανεργία - διά χειρός του σοσιαλιστή Μπλερ - μοιράζει γραβάτες και κινητά. Που στη μητρόπολή του, έχει καταδικάσει 34 εκατομμύρια να ξυπνούν και να κοιμούνται με το άγχος να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ. Που με τη Σένγκεν υψώνει τα νέα ταξικά τείχη γύρω απ' την Ευρώπη.

Για τον άνεργο, τον απασχολήσιμο, τον εργαζόμενο που βλέπει να καρατομούνται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά του, το δίλημμα δεν μπορεί να είναι " ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής, ενός ανύπαρκτου παραδείσου"», υπογράμμισε η Λιάνα Κανέλλη και προέτρεψε τις συνομιλήτριές της, με την ψήφο τους, να στείλουν στο Κοινοβούλιο όσο γίνετε πιο πολλούς κομμουνιστές, που θα μπορούν με καθαρή φωνή να μιλάνε για τα προβλήματά τους. Που θα ασκήσουν πραγματική αντιπολίτευση και δε θα κοιτάνε μετά τις εκλογές, να συνεργαστούν με αυτούς που ασκούν τη σημερινή πολιτική. Αλλά και μετά απ' αυτές, θα είναι μαζί τους στους χώρους εργασίας, στους αγώνες, στο πεζοδρόμιο.

«Μας κλέβουν την ψήφο. Σημασία δε μας δίνουν μετά τις εκλογές. Κουραστήκαμε... Τα κόμματα που ψηφίζουμε μάς απογοητεύουν». Φράσεις καταπέλτες, για ένα σύστημα που στηρίζεται στο ψέμα, αναπαράγεται από το ψέμα διαιωνίζοντας τη σκληρή εκμετάλλευση. Κουβέντες ψυχής, όχι όμως, απαλλαγμένες από αυταπάτες, από απογοητεύσεις και ταλαντεύσεις.

«Για τους πολλούς, γι' αυτούς που σκέφτονται όχι μόνο το τομάρι τους, αλλά και το διπλανό τους, γι' αυτούς που νοιάζονται και τις γενιές που έρχονται πίσω τους, μόνο ο δρόμος του αγώνα υπάρχει», ήταν η απάντηση της Λιάνας Κανέλλη. «Ομως μαχητής δε γίνεται κάποιος από απελπισία, αλλά από ανάγκη και πεποίθηση. Οποιος θέλει να υπερασπίσει τα δικαιώματά του δεν μπορεί να περιμένει από τους άλλους».

«Μπροστά στις εκλογές και στην καταιγίδα της ΟΝΕ, για την οποία η κυβέρνηση στήνει φιέστες, μία μπορεί να είναι η απάντηση: "δυναμώστε το ΜΕΤΩΠΟ"». Αυτό υπογράμμισε η Λιάνα Κανέλλη και κάλεσε τις εργαζόμενες γυναίκες, να ψηφίσουν με πείσμα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ