Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΔΗΜΟΣ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Αμεση παύση των διώξεων

Την πλήρη αντίθεσή του και την καταδίκη της αντιδημοκρατικής δίωξης εναντίον της εφημερίδας και άλλων εντύπων από τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ευδήλου Ικαρίας.

«Θεωρούμε - σημειώνεται στην ανακοίνωση - ότι οι μηνύσεις, οι αγωγές κατά του "Ρ" και εναντίον άλλων εντύπων και δημοσιογράφων, προσβάλλουν τα δημοκρατικά αισθήματα του ικαριώτικου λαού και είναι ενταγμένες σε μια προσπάθεια, με κύριο υπεύθυνο την κυβέρνηση, φίμωσης και περιορισμού του Τύπου και της ελευθεροτυπίας, αλλά και όποιας άλλης φωνής είναι αντίθετη με την κυρίαρχη πολιτική».

Το ΔΣ εκφράζει την πεποίθηση πως «οι πολιτικές διαφορές δε λύνονται με δικαστικές διώξεις, στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά στο επίπεδο της κοινωνίας και πως τελικά ο λαός είναι ο κριτής και ο δικαστής».

Τέλος, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην εφημερίδα, «γνωστή για το ήθος και τους αγώνες της για την υπεράσπιση των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού, αλλά και σε κάθε πολιτικά διωκόμενο έντυπο και δημοσιογράφο», ενώ απαιτεί «άμεση παύση των διώξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ