Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Θα είναι όλοι εκεί...

Στις 15 του Φλεβάρη στα Προπύλαια

Πληθαίνουν καθημερινά οι αποφάσεις ομοσπονδιών, συνδικάτων, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων για συμμετοχή στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στις 15 του Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Οι εργαζόμενοι

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού- Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στη λαϊκή συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ. Τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο αποφάσισε και η διοίκηση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας- Ιματισμού-Δέρματος Αθήνας.

«Οι εργαζόμενοι, τα κινήματα όλων των χωρών μπορούμε να ακυρώσουμε τις πολεμικές επιλογές των βαρβάρων», επισημαίνει σε ανακοίνωση το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, καλώντας όλους τους μεταλλεργάτες να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στα Προπύλαια.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας-Πειραιά και Περιχώρων καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην αντιπολεμική κινητοποίηση, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση: «Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πλήρωσαν ακριβά κάθε πολεμική επιδρομή των ιμπεριαλιστών».

Σε αγωνιστική συσπείρωση ενάντια στον πόλεμο καλεί όλους τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Αθήνας και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 15 του Φλεβάρη.

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο αποφάσισε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Φυλής, Καματερού, Θρακομακεδόνων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πορευτούν αγωνιστικά μαζί με την ΕΕΔΥΕ στην πορεία από τα Προπύλαια στην αμερικανική πρεσβεία.

Οι φοιτητές

Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Μαθηματικού, Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθήνας και του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και ο σπουδαστικός σύλλογος της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας και η Τμηματική Συνέλευση Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά.

Αγωνιστές, απόγονοι και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης

Τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Μελέτης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης (ΚΜΙΕΑ), μετά από συνεδρίασή τους, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και καλούν τα μέλη τους μαζικά να πάρουν μέρος.

Τα μέλη του Παραρτήματος Περιστερίου του Πανελληνίου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, με ανακοίνωσή τους, δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Εκδηλώσεις και συσκέψεις

Αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική εκδήλωση διοργανώνουν μαζικοί φορείς του Περιστερίου την Παρασκευή 7 του Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Μετά την εκδήλωση θα γίνει προβολή ταινίας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (Σαρανταπόρου και Εθνικής Αντίστασης) και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από παιδικό συγκρότημα της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πατησίων- Ριζούπολης διοργανώνει εκδήλωση για τον πόλεμο κατά του Ιράκ, την Κυριακή 9 του Φλεβάρη, στο πολιτιστικό κέντρο της Γκράβας (Ταϋγέτου 60), στις 5 μ.μ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου διοργανώνει αντιπολεμική σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 10 του Φλεβάρη και ώρα 6.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ