Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΟΜΟΣΙΡΙΑΛ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ

ΚΑΤΑΝΤΙΑ... ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ; «Φτάσαμε, χωρίς ντροπή, να θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση όποιος έχει αναπτύξει αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της επταετίας της χούντας. Είδαμε χθες να ανακρίνεται ένας "ύποπτος", να ερωτάται για τη ζωή του, για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, για τις γνωριμίες, για τις φιλίες του, για τυχόν συμμετοχή του σε αντιστασιακές οργανώσεις, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Εχουν φτάσει τα κανάλια με αυτή τους τη συμπεριφορά προς άγραν τηλεθέασης, στον πάτο της χυδαιότητας. Απομένει να ανακρίνουν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος έβαζε βόμβες στην Αθήνα κατά την περίοδο της δικτατορίας, αλλά και κυκλοφορούσε με πλαστό διαβατήριο και ψεύτικο όνομα στο εξωτερικό που είχε διαφύγει». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ: «Πολύ μεγαλύτερη (σ.σ. από τα κανάλια) είναι η ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και των διωκτικών αρχών, που εδώ και μήνες έχουν διοχετεύσει στον Τύπο, δήθεν εμπιστευτικά, τα ονόματα των ήδη συλληφθέντων και άλλων που υποτίθεται πως θα συλληφθούν. Οταν η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία μετατρέπει την εξάρθρωση της τρομοκρατίας σε σίριαλ, είναι μάλλον αστείο να μέμφεται κανείς τα κανάλια που προσθέτουν τη σύμφυτη δική τους εκφυλιστική ροπή σε αυτό το κακόγουστο θέαμα». (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: «Τι νόημα έχει η συνειδητή και ενορχηστρωμένη προβολή των διωκόμενων τρομοκρατών και τι σκοπό μπορεί να εξυπηρετεί η μυθιστορηματική απεικόνιση της σύλληψής τους; Μήπως προάγεται έτσι η διαφάνεια στο δημόσιο βίο ή μήπως διαφημίζεται η αποτελεσματικότητα του αστυνομικού μηχανισμού δίωξης; Γιατί επιδιώκεται η ηρωοποίηση ή τερατοποίηση των ενόχων που τελικά, μπορεί να είναι κάποιος καθημερινός γείτονας(...);». (Από το άρθρο της ΕΞΠΡΕΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ