Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Καβάλα να βγάλει κομμουνιστή βουλευτή

Παρουσιάστηκε σε ξενοδοχείο της πόλης το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, έκφραση της πολιτικής της αγωνιστικής συσπείρωσης 

Το δυναμικό και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο Νομό Καβάλας, που εκφράζει την πολιτική της αγωνιστικής αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης, παρουσίασε χτες σε ειδική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της πόλης, η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Οι υποψήφιοι είναι πρωτοπόροι αγωνιστές της εργατικής τάξης, του κινήματος των μικρομεσαίων, της επιστήμης και της μικρομεσαίας αγροτιάς: Βασίλης Λιόγκας, Αλέξανδρος Λουβουλούδης, Κώστας Μακέδος, Μανώλης Μαυροφώτης και Παναγιώτης Ροδάς.

«Η κοινοβουλευτική δουλιά για μας δεν είναι αυτοσκοπός. Αποτελεί ένα εργαλείο στην κατεύθυνση της ανάδειξης των προβλημάτων των εργαζομένων και του λαού. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για καλύτερα αποτελέσματα είναι η ταυτόχρονη αγωνιστική διεκδίκηση, μέσα από μαζικούς ενωτικούς αγώνες. Μ' αυτό το στόχο, δηλαδή τη συσπείρωση και την πιο αποτελεσματική οργάνωση των λαϊκών διεκδικήσεων, ζητούμε από τους συμπολίτες μας να δώσουν ψήφο στήριξης στο ΚΚΕ, ως προϋπόθεση ενίσχυσης της προσπάθειας οικοδόμησης του Λαϊκού Μετώπου», είπε μεταξύ άλλων ο Τάσος Ζουρνατζίδης, γραμματέας της ΝΕ Καβάλας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Μίλησε για την ανάγκη επαγρύπνησης και αγωνιστικής αντίστασης του λαού ενόψει των νέων εξελίξεων στη Γιουγκοσλαβία και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των νεοβάρβαρων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ενόψει του νέου κύματος αντεργατικών μέτρων που θα ακολουθήσει στη μετα-ΟΝΕ εποχή.

Επίσης αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κόμματος για τα προβλήματα της Καβάλας, όπως η ενδεχόμενη συγχώνευση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και η ένταξή της στο Χρηματιστήριο, τα προβλήματα στα λατομεία Μαρμάρου, στην επιχείρηση πετρελαίου, στις βιοτεχνίες ιματισμού «Λορντ» και «Λάσκο», των αλιεργατών, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και του πολιτισμού. «Πιστεύουμε πως αν υπήρχε εκλεγμένος κομμουνιστής βουλευτής θα κάναμε πολλά περισσότερα. Και γι' αυτό το λόγο λοιπόν θέτουμε ως στόχο από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Απρίλη η Καβάλα να βγάλει κομμουνιστή βουλευτή», είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Ζουρνατζίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Τίτος Βανδής και η Μπέττυ Βαλάση, που βρέθηκαν στην Καβάλα με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση που οργανώνει ο δήμος για την παρουσίαση του βιβλίου του Τίτου Βανδή «Κουβέντα με τους φίλους μου».

Ποιοι είναι

Ο Λιόγκας Βασίλης γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ' όπου αποφοίτησε το 1983 με το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, κάτοχος πτυχίου μελετητή Δημοσίων Εργων. Παράλληλα ασχολείται με τη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων, με έμφαση στα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Εκλέγεται από το 1987 συνεχώς στην Αντιπροσωπεία και Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ - τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας με γνωστή και πλούσια δραστηριότητα στο χώρο των μηχανικών. Ταυτόχρονα έχει αναπτύξει πολύμορφη δράση στην κοινωνία της Καβάλας μέσα από τις γραμμές του ιστορικού Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, στο ΔΣ του οποίου εκλέγεται συνεχώς από το 1986 στις θέσεις του ταμεία και του γενικού γραμματέα. Είναι πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΚΚΕ. Το 1998 ήταν υποψήφιος νομάρχης Καβάλας με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», την οποία έκτοτε εκπροσωπεί προωθώντας σημαντικά τοπικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά θέματα με κάθε τρόπο.

Ο Λουβουλούδης Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Παναγία της Θάσου το 1964. Παιδί εργατικής οικογένειας, από 16 ετών μπαρκάρισε στα καράβια. Εκτοτε ασκεί το επάγγελμα του ναυτικού σε ποντοπόρα πλοία και τα τελευταία χρόνια (από το 1988) στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Θάσου. Για την πλούσια συνδικαλιστική του δράση και τους αγώνες για τα δίκαια των ναυτεργατών απολύθηκε 2 φορές. Παρά τις διώξεις, πρωτοστάτησε στην επανεργοποίηση του τοπικού Σωματείου, Ενωση Ναυτικών η «Θάσος» και από το 1995 είναι πρόεδρος του Σωματείου. Από το 1996 μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, μέλος της ΝΕ Καβάλας και του Αχτιδικού Γραφείου Θάσου του Κόμματος.

Ο Μακέδος Κώστας γεννήθηκε στην Παναγία της Θάσου το 1953. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ζει μόνιμα στην Καβάλα και είναι βιοτέχνης (ράπτης). Είναι πρόεδρος του κλαδικού σωματείου και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραπτών Ελλάδας. Συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος σε πολλούς συλλόγους και φορείς της πόλης και σήμερα είναι οργανωτικός γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης, γραμματέας της Ενωσης Γονέων Σχολείων Δήμου Καβάλας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου ΕΛ Καβάλας, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας και μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου. Είναι μέλος του ΚΚΕ από το 1977 και μέλος του ΝΓ Καβάλας του ΚΚΕ.

Ο Μαυροφώτης Μανώλης γεννήθηκε στις Ελευθερές Καβάλας το 1946. Ασχολήθηκε ενεργά με το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Διατέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ελευθερών και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Παγγαίου, καθώς και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καβάλας. Ηταν μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ελευθερών και τώρα είναι αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελευθερών. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Ροδάς Παναγιώτης γεννήθηκε το 1931 στην Καλλιράχη Θάσου, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Από μαθητής κιόλας του γυμνασίου ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και γρήγορα μυήθηκε στη θεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού. Πέρασε στις γραμμές της προδικτατορικής ΕΔΑ το 1951. Στρατιώτης φυλακίστηκε για τις ιδέες του 9 χρόνια και απολύθηκε το 1962. Δούλεψε σε στελεχική δουλιά στην ΕΔΑ και στη συνέχεια το 1967 εξορίστηκε για 5 χρόνια. Διατέλεσε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης διατέλεσε μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Καβάλας και κοινοτικός σύμβουλος Καλλιράχης. Ηταν υποψήφιος για τη θέση του υπερνομάρχη Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης με τη ΝΑΣ. Κατ' επανάληψη ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής και μέλος του ΝΓ Καβάλας του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Καβάλα(2023-02-24 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις για τις ευρωεκλογές(2014-05-23 00:00:00.0)
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Τάσο Ζουρνατζίδη(2011-08-11 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομό(2010-10-08 00:00:00.0)
Ο Δήμος Ζαχαριάδης υποψήφιος νομάρχης(2002-07-05 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ(1996-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ