Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψηλότερα!

Φούσκωσαν τα στήθη από χαρά. Μεγάλη η ικανοποίηση. Ολοι όσοι στέκονται όρθιοι στη σύγχρονη βαρβαρότητα και τη νεοταξική επέλαση - αισθάνθηκαν λίγο «ψηλότεροι», πιο δυνατοί, πιο πολλοί και αποφασισμένοι. Ηταν αναμφίβολα μια ξεχωριστή μέρα η προχτεσινή συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα. Δεν ήταν μια απλή, καθημερινή, προεκλογική συνέντευξη. Αποτέλεσε «τόπο» συνάντησης του ΚΚΕ με δεκάδες προσωπικότητες, που έχουν αποφασίσει συνειδητά να συμπαραταχτούν και στηρίξουν το Κόμμα στις εκλογές της 9ης Απρίλη.

Είναι προφανές ότι δεν είναι μια τυχάρπαστη συνάντηση και στενά εκλογι(κίστι)κη συμπαράταξη, αυτή που κτίζεται με το ΚΚΕ επικεφαλής. Ερχεται από μακριά, έχει ρίζες αγωνιστικές και φιλοδοξεί να τραβήξει μακριά, στην «έφοδο στον ουρανό». Οι προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου, που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Κόμμα, αποτελούν μια καλή ένδειξη βαθύτερων διεργασιών, που συντελούνται στις λαϊκές μάζες και μπορεί και πρέπει να εκφραστούν και στην κάλπη. Η συμπαράταξή τους με το ΚΚΕ έρχεται ως αποτέλεσμα κοινής δράσης μέσα στους μεγάλους λαϊκούς αγώνες, που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια. Υποδηλώνει σύμπλευση και συμφωνία σε συγκεκριμένες επιλογές και αγωνιστική στάση ζωής. Ολοι τους -και βέβαια χιλιάδες ακόμα αφανείς και «μη επώνυμοι»- συζήτησαν με τους κομμουνιστές, προβληματίστηκαν, διατηρούν τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις τους, αλλά αποφάσισαν: Τώρα με το ΚΚΕ και το Λαϊκό Μέτωπο. Πρόκειται για μια καθ' όλα συνειδητή και ταυτόχρονα ελπιδοφόρα απόφαση. Για του λόγου το αληθές καλύτερα να δώσουμε το λόγο στους ίδιους: «Στις μαθητικές κινητοποιήσεις, στον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, στις διαδηλώσεις εναντίον των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη, το Ακτιο, στην Κέρκυρα συναντήσαμε τα παιδιά του ΚΚΕ. Ηταν εκεί, μπροστά, πάντα παρόντα. Η άμυνα και μετά η επίθεση δε γίνεται χωρίς τη ραχοκοκαλιά της ομάδας...». «Ξανασμίγω μαζί σας για να δώσω ό,τι μπορώ και να πάρω τη χαρά της προσφοράς μου. Η συνάντηση με τη μόνη υπαρκτή μαζική δύναμη, που έμπρακτα έδειξε, αν μη τι άλλο, πως θέλει να αντισταθεί. Με σας. Κι εγώ μαζί σας λοιπόν για να συμβάλω στη διατήρηση της αξιοπρέπειάς μου...». «Μας βρίσκει αντίθετους η "προσαρμοστικότητα" προς τη διεθνή βία, που εκφράζει η "νέα τάξη"... η διατηρησιμότητα της στυγνής περιοριστικής πολιτικής, όχι μόνο κατά την πορεία σύγκλισης, αλλά και για τον αόριστο της μετά ΟΝΕ εποχής... η άμεση απειλή συνέχισης των ιδιωτικοποιήσεων... ο περιορισμός των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων...». «Κυρίαρχο στοιχείο είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός Μετώπου Πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που θα αντισταθεί αποτελεσματικά στη νέα τάξη πραγμάτων και στην εντεινόμενη νεοφιλελεύθερη επίθεση. Η σαφής οριοθέτηση ενός τέτοιου Μετώπου από τις "κεντροαριστερές" συναινετικές λύσεις και τον κυβερνητισμό αποτελεί αδήριτη ανάγκη...».

Το Κόμμα είναι υπερήφανο για τους «συμμάχους» του. «Τέτοιες συμμαχίες όχι μόνο δε νοθεύουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αλλά νομίζω ότι το εκφράζουν», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα. Είναι ολοφάνερο ότι οι δυνάμεις του Λαϊκού Μετώπου ρίχνονται από καλύτερες θέσεις στην εκλογική μάχη. Η στήριξη του ΚΚΕ από δεκάδες προσωπικότητες είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, που στέλνει πολυσήμαντα μηνύματα. Δεν παραγνωρίζει όμως κανείς ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν με την αποφασιστική συνδρομή και προσφορά των πάντων. Οι κομμουνιστές, οι φίλοι, οι σύμμαχοι του Κόμματος έχουν μάθει να δίνουν με επιτυχία σκληρές μάχες και αυτό θα κάνουν και σε αυτές τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ