Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να παλέψουμε μαζί για τη λύση των προβλημάτων

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνάντησε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, που επισκέφτηκε προχτές το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στα πλαίσια των προεκλογικών περιοδειών του Κόμματος σε χώρους δουλιάς. Επικεφαλής της πολυπληθούς αντιπροσωπείας ήταν ο Γ. Κατσαρός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Ηλέκτρα Ραΐζη. Οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ με ενδιαφέρον άκουσαν τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με την υγεία, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα της χώρας και ανέπτυξαν από την πλευρά τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην καθαριότητα, ο Γ. Κατσαρός σημείωσε: «Ψηφίστε μας για να παλέψουμε μαζί μετά τις εκλογές πιο δυναμωμένοι, για να λύσουμε προβλήματα».

«Στις εκλογές κρίνονται μια σειρά πολύ σοβαρών πραγμάτων, πρόσθεσε. Για παράδειγμα θα αντισταθούμε στην ΟΝΕ, στην ΕΕ και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων; Αυτά είναι ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τους κομμουνιστές, αλλά όλο το λαό. Οπως για παράδειγμα ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, δεν ήταν μια υπόθεση που ενδιέφερε μόνο τους κομμουνιστές κι ας ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην πρωτοπορία του αγώνα, αλλά όλο τον ελληνικό λαό. Και σήμερα, με τις εκλογές, κρίνονται σημαντικά πράγματα και σ' αυτό το θέμα».

«Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία δεν τέλειωσε, οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί αναζωπυρώνουν τις μέρες αυτές τη φωτιά του πολέμου. Είτε κερδίσει η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, έρχεται μια θύελλα αντεργατικών νόμων που δεν έχουμε ξαναδεί. Πάνε να κατεδαφίσουν εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών, ασφαλιστικά δικαιώματα, που αγωνίστηκαν γενιές για να ψηφιστούν», σημείωσε ο Γ. Κατσαρός.

Σε δήλωσή της, η Ηλέκτρα Ραΐζη εκτίμησε ότι οι εκπρόσωποι του Κόμματος βρήκαν θετική ανταπόκριση από το προσωπικό στο ΑΧΕΠΑ με το οποίο συναντήθηκαν.

«Νομίζω ότι από πλευράς εργαζομένων ήταν ιδιαίτερα θερμό το κλίμα που συναντήσαμε στη διάρκεια της περιοδείας του κλιμακίου του ΚΚΕ. Κανένας εργαζόμενος δεν είπε ότι είναι λάθος οι θέσεις του Κόμματος τις οποίες αναπτύξαμε. Αυτό όμως που κυρίως τονίσαμε στους εργαζόμενους είναι ότι στην κρίσιμη αυτή περίοδο πρώτη προτεραιότητα είναι η υπερψήφιση του ΚΚΕ. Δυναμώνοντας το κόμμα αυτό, δυναμώνει και η πάλη των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλιάς», υπογράμμισε η Ηλέκτρα Ραΐζη.

Πλήθος τα προβλήματα

Οσον αφορά τα προβλήματα του νοσοκομείου, η Η. Ραΐζη δήλωσε ότι το ΑΧΕΠΑ έχει πάρα πολλές ανάγκες σε επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η ξενοδοχειακή υποδομή του είναι ανεπαρκής.

Οπως διαπίστωσαν τα μέλη του κλιμακίου, ιδιαίτερα απαράδεκτη είναι η κατάσταση στην παιδιατρική κλινική. Υπάρχουν ράντσα όχι μόνο στα ασφυκτικά γεμάτα δωμάτια της κλινικής, αλλά ακόμα και στην παιδική χαρά. Υπάρχουν δύο τουαλέτες για εκατό παιδιά - ασθενείς και τους γονείς τους που τα συνοδεύουν. Οχτώ νοσηλεύτριες και για τις τρεις βάρδιες παλεύουν καθημερινά να εξυπηρετήσουν πάνω από πενήντα παιδιά - ασθενείς.

Γενικότερα μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό σ' όλες σχεδόν τις κλινικές. Χαρακτηριστικά ανέφεραν οι εργαζόμενοι ότι από τα 120 άτομα προσωπικό για την καθαριότητα που δικαιολογεί ο Οργανισμός του νοσοκομείου, καθημερινά δουλεύουν μόνο 20 άτομα! Ετσι οι ανάγκες που παρουσιάζονται καλύπτονται με ιδιωτικά συνεργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ