Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακίνητα σήμερα και αύριο τα ταξί

Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα και αύριο η Αθήνα, λόγω της 48ωρης κινητοποίησης που αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί του νομού Αττικής, οι οποίοι προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι θα επακολουθήσουν και άλλες δυναμικές αντιδράσεις αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός σε βάρος του κλάδου τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του προεδρείου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), τα ταξί στην πρωτεύουσα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 τα ξημερώματα σήμερα μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα μεθαύριο Παρασκευή. Για αύριο Πέμπτη, οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 π.μ., κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου τους, στην οδό Μάρνη 17, με προοπτική να επακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα.

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εμπαιγμό και αλαζονεία όσον αφορά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και της καταλογίζουν πρόθεση να εξαφανίσει τους μικροεπαγγελματίες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται για τις όλο και περισσότερες απαγορεύσεις και την επέκταση των λεωφορειολωρίδων, που περιορίζει δραστικά το έργο τους. Για την ένταση των αστυνομικών μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά και τις εξοντωτικές διώξεις για... ψύλλου πήδημα, με αποκορύφωμα τις φυλακίσεις και τις κατασχέσεις των οχημάτων τους, σε περιπτώσεις μεταφοράς προσφύγων. Τέλος, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί, αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά τη μείωση των ορίων ηλικίας για την υποχρεωτική αντικατάσταση των οχημάτων τους, καθώς και τα «φορολογικά ταξίμετρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ