Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Καταδικάζουν το κυνήγι παραβάσεων

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις πιέσεις που δέχονται οι αστυνομικοί από την ηγεσία τους για βεβαίωση αυξημένου αριθμού παραβάσεων εκφράζουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Οπως επισημάνθηκε, σε κοινή σύσκεψη των διοικήσεων των τεσσάρων ενώσεων, είναι αποπροσανατολιστική η πολιτική που ακολουθείται για το ζήτημα των παραβάσεων, αφού το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά τα προβλήματα να παραμένουν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες, που, τελικά, είναι οι πολλαπλά θιγόμενοι.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το πρόβλημα του ωραρίου των αστυνομικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε πως ένα χρόνο μετά τη θέσπιση του κανονισμού του χρόνου εργασίας, είναι αδιανόητο να μην εφαρμόζεται από ορισμένους διοικούντες, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν, ενδεχομένως, με την ανοχή των προϊσταμένων τους που οφείλουν να τους ελέγχουν.

Οι διοικήσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας κατήγγειλαν, δε, τη συμπεριφορά ορισμένων διοικητών υπηρεσιών, τονίζοντας πως χρησιμοποιούν πρακτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που δημιουργούν ιεραρχικές καταδυναστεύσεις και συναδελφικά μειονεκτήματα, οι οποίες έχουν, πλέον, ξεπεραστεί και είναι καταδικαστέες στη συνείδηση όλων.

Οσον αφορά στα οικονομικά αιτήματα των αστυνομικών τονίστηκε πως για την ικανοποίησή τους θ' ασκηθούν σημαντικές πιέσεις ενόψει και της προεδρίας της χώρας στην ΕΕ, αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ