Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Ζητούν την αποφυλάκιση του Γ. Σερίφη

Την άρση της προφυλάκισης του Γ. Σερίφη που κρατείται στις Φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ζητούν συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες και μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, μίλησαν οι συνήγοροι του Γ. Σερίφη Σπ. Φυτράκης και Φ.Κωτέας και οι Μ. Γλέζος, Δ. Στρατούλης, Γ. Ρούσης και Ν. Γιαννόπουλος («Δίκτυο για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων»).

Ο Σπ. Φυτράκης αναφέρθηκε στους λόγους που επιβάλλουν να αρθεί η προσωρινή κράτηση και δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του πελάτη του και ούτε στοιχειοθετείται η προφυλάκισή του. Παράλληλα, ανέπτυξε τα επιχειρήματα που θα θέσει στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, για να στηρίξει την αίτηση αποφυλάκισης του πελάτη του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη συνεχή και αδιάλειπτη συνδικαλιστική δράση του Γ. Σερίφη από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και είπε ότι οι μόνες ενδείξεις ενοχής στηρίζονται σε μαρτυρίες συγκατηγορουμένων του, γεγονός που δεν μπορεί να οδηγήσει στην προσωρινή κράτηση. Επίσης, σημείωσε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πελάτης του έχουν παραγραφεί. Ο Μ. Γλέζος είπε ότι η επιλογή του Γ. Σερίφη από τις διωκτικές αρχές αποβλέπει στο να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και η ίδια η Αριστερά στο πρόσωπο του συνδικαλιστή. Ο Γ. Ρούσης ανέφερε ότι όποιος σήμερα αμφισβητεί την κυριαρχία των Αμερικάνων και την παγκοσμιοποίηση, διαμαρτύρεται και συμμετέχει σε διαδηλώσεις, είναι ύποπτος για τους κυρίαρχους κύκλους. Στη συνέντευξη διαβάστηκε και επιστολή του Γ. Σερίφη.

  • Για τρίτη φορά επιβάλλεται πειθαρχική ποινή σε κατηγορούμενους της «17 Ν», επειδή έδωσαν συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης. Μετά τους Α. Γιωτόπουλο και Σ. Ξηρό χτες το Συμβούλιο των φυλακών επέβαλε τριήμερη απαγόρευση επισκεπτηρίου και τηλεφωνικής επικοινωνίας στον Ηρ. Κωστάρη, επειδή έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ