Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8434

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξαπλώνεται το καθεστώς «εργασιακού μεσαίωνα»

Τις επώδυνες συνέπειες της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, που βιώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας, παρουσιάζουν με μία εφ' όλης της ύλης Επερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ. Η επίθεση αυτή, υπογραμμίζουν, αποτελεί βασικό στοιχείο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της στρατηγικής του κεφαλαίου, που αποσκοπεί στην αύξηση των κερδών των μονοπωλίων μέσα από την ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και την αποδιοργάνωση της πάλης του εργατικού κινήματος.


ΣΕΛ.  15

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ με σαθρές κατηγορίες

Σήμερα στο Κιλκίς η δίκη των 6 φιλειρηνιστών που τον Απρίλη του 1999 έστησαν μπλόκο σε ΝΑΤΟική φάλαγγα που μετέφερε όπλα μέσα από το έδαφος της χώρας μας

Στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Κιλκίς κάθονται σήμερα οι 6 φιλειρηνιστές, που διώκονται για την αντιπολεμική τους δράση, την περίοδο του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Συγκεκριμένα στις 15 Απρίλη του 1999, μαζί με εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές, έστησαν μπλόκο σε ΝΑΤΟική φάλαγγα οχημάτων, που μετέφερε οπλισμό μέσω της χώρας μας. Το μπλόκο στήθηκε στο ύψος της Γέφυρας του Πολυκάστρου στο δρόμο προς το τελωνείο των Ευζώνων. Διώκονται με τη σαθρή κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης διακεκριμένης φθοράς! Στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών - υπερασπιστών της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της χώρας μας, θα βρεθούν εκατοντάδες φίλοι της ειρήνης, εργαζόμενοι και νεολαίοι, που προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς, απαιτώντας να σταματήσουν οι πολιτικές διώξεις. Διάβημα διαμαρτυρίας έκανε χτες η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου συνάντησε την προκλητική στάση της κυβέρνησης. Εκατοντάδες μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα δυναμώνουν την αλληλεγγύη τους στους 6 αγωνιστές.


ΣΕΛ.  3

ΛΑΡΙΣΑ
Στους αγώνες χτίζονται οι συμμαχίες

Η συνεργασία που επιτεύχθηκε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει παρόν και μέλλον. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του πλούσιου και γόνιμου διαλόγου, που αναπτύχθηκε στη συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση και τη συζήτηση πήραν μέρος εκπρόσωποι πολιτικών δυνάμεων, όπως και ανένταχτοι αριστεροί και άλλοι αγωνιστές, που συνεργάστηκαν με το ΚΚΕ στις πρόσφατες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΚΚΕ
Πανθεσσαλική σύσκεψη για το αγροτικό

ΣΕΛ.  8   -   9
ΚΥΠΡΟΣ
Σάλος από τις αποκαλύψεις

ΣΕΛ.  12   -   14
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Αντιπαράθεση δυο γραμμών

ΣΕΛ.  16   -   17
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ενταγμένο στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ευρωστρατού

ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ