Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ;

«Καθαρή» λύση. «Δύσκολα η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς "υποσημειώσεις και αστερίσκους". Γιατί, όμως, μας δημιουργείται η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά θα κάνει το "μαύρο - άσπρο"; Η περίφημη "ουρά του Ελσίνκι" (9β) γίνεται γνωστή μόλις σήμερα στο ευρύ κοινό. Ανάλογες ...ουρές και υποσημειώσεις στις 12 Δεκεμβρίου φοβούμαστε ότι θα υποβαθμιστούν ακόμη μία φορά από την κυβέρνηση με τη συνέργεια των ΜΜΕ» («ΒΡΑΔΥΝΗ»).

Προβλέψεις... «...Αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα από την άσκηση της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003, επιχειρώντας, πιθανότατα, ένα νέο εκλογικό αιφνιδιασμό αμέσως μετά. Στην πραγματικότητα, κι αυτή τη φορά, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα κρύβει το άγχος της κυβέρνησης να προλάβει την έκρηξη της δημοσιονομικής φούσκας. Οι πολίτες όμως έχουν αντιληφθεί πλέον τις μεθοδεύσεις του κ. Σημίτη και δεν πρόκειται να πειστούν από τους ισχυρισμούς του» (Π. Αμυράς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Κτηματόσημο... «Ως το 2010, για να ολοκληρωθεί το έργο, θα πρέπει να διατεθούν 2,5 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές. Το 75% του ποσού αυτού (που είναι περίπου 650 δισ. δραχμές) θα το πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Θα πληρώσουν, δηλαδή, οι Ελληνες "κτηματόσημο" ή, με άλλα λόγια, θα φορτωθούν το πρόστιμο που επιβλήθηκε για την κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, ως αυτοί να είναι υπεύθυνοι για τα παρατράγουδα στην κρατική εταιρεία "Κτηματολόγιο" και για τις παραλείψεις του ΥΠΕΧΩΔΕ...» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ