Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
Ενήργησαν εν συνειδήσει δικαίου

«Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν εν συνειδήσει δικαίου», δήλωσε κατηγορηματικά ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Στέλιος Παπαθεμελής, σε δήλωσή του στον «902». Αναλυτικά ανέφερε:

«Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν εν συνειδήσει δικαίου και ενήργησαν έτσι διότι είχαν την ευρεία αίσθηση ότι υπήρχε ένας άδικος και βρώμικος πόλεμος εναντίον ενός λαού αόπλου που δεν τους έφταιξε σε τίποτα και αυτό το πράγμα η ελληνική συνείδηση γενικότερα, και η συνείδηση των ακτιβιστών ακόμα περισσότερο, δε θα μπορούσε να το ανεχτεί.

Σε μια περίοδο που διεθνώς είχε επιβληθεί μια συστηματική παραπληροφόρηση, όπως εκ των υστέρων αποκάλυψε και ο αμερικανικός Τύπος με δημοσιεύματά του, ιδιαιτέρως σημαντικά για την περίπτωση αυτή, η Ελλάδα είχε την ευχέρεια, λόγω και της εγγύτητος, αλλά και της διαθέσεως πολλών ανθρώπων σε αυτόν τον τόπο, να ξέρει τι ακριβώς συνέβαινε, να ξέρει την αλήθεια και το καθήκον να αντιδράσουμε όσο μπορούσαμε περισσότερο ανάλογα με τις πεποιθήσεις του καθενός, άλλος πιο έντονα και άλλος λιγότερα έντονα. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι πιστεύω ότι ενήργησαν εν συνειδήσει δικαίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ