Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Με τρεις κουβέντες!

Το να αναδημοσιεύεται στο «Ρ» κάτι που γράφτηκε στο ...«Ρ» (και μάλιστα μια μέρα πριν) είναι σπανιότατο, αλλά αυτή τη φορά θα μας το επιτρέψετε.

Ο «Ημεροδρόμος» δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στο ταλέντο του Τίτου Βανδή, του δικού μας Τίτου, ο οποίος έγραψε χτες:

«Κάποτε ο Νασρεντίν Χότζας ταξίδευε με τη γυναίκα του και πέσανε στα χέρια ληστών. Βίασαν τη γυναίκα του, τους πήραν ό,τι είχαν και δεν είχαν και τους αφήσαν μισοπεθαμένους. Οταν γυρίσαν στο χωριό, ο Χότζας διηγήθηκε το πάθημά τους στους συγχωριανούς του. Μα, επιτρέπεται να ταξιδεύεις άοπλος, του είπανε, αυτές τις μέρες; Ποιος ταξιδεύει άοπλος, λέει ο Χότζας και τους δείχνει μια θαυμάσια κάμα που είχε κρυμμένη απάνω του. Και γιατί δεν τρύπησες κανένα; Α, αυτή την έχω για μια ώρα ανάγκης, απάντησε ο Χότζας.

Αυτή την ιστορία του παππού μου, μου θυμίζουν κάθε μέρα αυτοί που δέχονται την πρόταση Ανάν... αλλά που μετά θα διαπραγματευτούν ..."σκληρά"»!

Μέσα σε δέκα αράδες, ο Τίτος περιέγραψε αυτό ακριβώς που γίνεται με το Κυπριακό όλο αυτό το διάστημα. Μέσα σε δέκα αράδες! Οσο για μας, το προσπαθούμε μέρες τώρα, γράφοντας και ξαναγράφοντας, κι ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει.

Να 'σαι καλά, σύντροφε!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ