Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΑΤΡΑ
Ηρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός

Με την ψήφο του μπορεί να βάλει τέλος στο καταστροφικό έργο του δικομματισμού και να αλλάξει σελίδα, με δήμαρχο αγωνιστή, με τον Παναγιώτη Κοσιώνη

ICON

Η κρίσιμη στιγμή έφτασε! Ο λαός της Πάτρας αύριο καλείται να πάρει ξεκάθαρη θέση στο μοναδικό πραγματικό δίλημμα που υπάρχει: «Θα δώσει το δικαίωμα στους εκλεκτούς του δικομματισμού να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ή θα αλλάξει σελίδα, εκλέγοντας δήμαρχο αγωνιστή;».

Το ενωτικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη, παρουσιάζει πλατιά απήχηση στο λαό της Πάτρας, με μια ευρύτερη συσπείρωση αριστερών, προοδευτικών και ριζοσπαστικών ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους - όπως χαρακτηριστικά είπε ο Παναγιώτης Κοσιώνης - «χρειάστηκε να σπάσουν πραγματικά αλυσίδες και να έρθουν μαζί μας σε αυτή τη σκληρή μάχη». Ο λαός της Πάτρας μπορεί, με όπλο την ψήφο του, να στείλει το μήνυμα, σε όλη την Ελλάδα, ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Και θα το πράξει στην κάλπη αύριο, 13 του Οκτώβρη, στέλνοντας τον Παναγιώτη Κοσιώνη στο β΄ γύρο. Και θα το πράξει ο πατραϊκός λαός και στις 20 του Οκτώβρη, εκλέγοντας κομμουνιστή δήμαρχο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας!

Στην αντίπερα όχθη, τις τελευταίες μέρες, οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, Ανδρέας Καράβολας (ΠΑΣΟΚ) και Ευάγγελος Φλωράτος (ΝΔ), πέρα από τις κλασικές μεθόδους που χρησιμοποιούν (ρουσφετολογικές υποσχέσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς) και υποσχόμενοι παράλληλα μετρό, τραμ, συνεδριακά κέντρα, παγοδρόμια, Μέγαρο Μουσικής κ.ά., στις προχτεσινές τους συγκεντρώσεις - που έγιναν ταυτόχρονα - πλειοδότησαν... και για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν σε περίπτωση που αναλάβουν το δήμο.

Η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση απέδειξε ότι ο πατραϊκός λαός είναι αποφασισμένος να βάλει τη σφραγίδα του στο δήμο

ICON

Η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση απέδειξε ότι ο πατραϊκός λαός είναι αποφασισμένος να βάλει τη σφραγίδα του στο δήμο
Νικητής αναδείχτηκε ο Ανδρέας Καράβολας - επί των ημερών του στην Πάτρα συρρικνώθηκε η παραγωγική βάση και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, ενώ ο ίδιος παρέμεινε ένας απλός θεατής - που υποσχέθηκε 6.000 θέσεις εργασίας μπροστά στους οπαδούς του στην πλατεία Γεωργίου, πολλοί εκ των οποίων «επιστρατεύτηκαν» και ήρθαν με πούλμαν από γύρω περιοχές. Ο έτερος του δικομματισμού, Ε. Φλωράτος, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στα Παλαιά Σφαγεία της πόλης, παρά τα μπαλόνια που έφεραν το όνομά του, τις σημαίες, τα λέιζερ και τα video wall που στήθηκαν για τις ανάγκες του σόου, μειοδότησε με... 3.000 θέσεις εργασίας.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της δημοτικής κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Ορέστης Σκαλτσάς, παρουσίασε τη δημοσκόπηση της εταιρίας DATA RC που έγινε πριν μια βδομάδα για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού MAX FM, σημειώνοντας επί της ουσίας: Στην πρόθεση ψήφου στο β΄ γύρο σε περίπτωση που περνούσαν Φλωράτος - Καράβολας, υπερτερεί ο Φλωράτος με 46,26 έναντι 45,61 του Καράβολα και στην περίπτωση που περνούσαν Φλωράτος - Κοσιώνης, υπερτερεί ο Κοσιώνης με 48,1 έναντι 47,7 του Φλωράτου. «Ο λόγος που προβαίνουμε σε αυτή τη δημοσιοποίηση - εξήγησε ο Ορ. Σκαλτσάς - είναι πως όχι μόνον άρχισαν να διαρρέουν επιλεκτικά στοιχεία της δημοσκόπησης όπως τον συνέφερε τον καθένα αλλά στην πορεία ορισμένα από αυτά ήταν αλλοιωμένα για προφανείς λόγους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ